Cytat(mike_mech @ 9.10.2006, 21:51:08 )

Programowanie to proces twórczy a nie lanie asfaltu, nie zawsze idzie równo.
racja nie siądzisz i nie popełnisz całego kodu na raz

myślisz - jak jest idea - piszesz
Cytat(NetJaro @ 9.10.2006, 21:59:48 )

piszę albo dla siebie (sprawdzenie swoich umiejętności)
no i przedewszystkim poszerzanie wiadomości, bo zawsze się trafi jakiś problem, który trzeba przeskoczyć
Cytat(Luke_Star @ 9.10.2006, 22:13:32 )

Dobrze ale co robicie żeby w trakcie pisania nie zanudzic sie i utrzymac swa aktywność umysłowa ?
jak czujesz że nie idzie, to przedewszystkim odejść od kopma, najlepiej na świeże powietrze, zaparzyć jakąś pobudzającą herbatkę
Cytat(SHiP @ 9.10.2006, 22:31:38 )

Co jakiś czas ( 3-4miesiące) mam okres załamania, fascynacji grą komputerową. Uruchamiam wtedy jakąś gre, gram kilka dni i znowu wracam do pracy .
Cytat(MrMag @ 9.10.2006, 22:35:30 )

mam identycznie. juz myslalem, ze jestem inny

nie Wy jedni

ja odpalam coś raz na pół roku, ostatni gralem w stracrafta w lipcu przez 20 minut, i wywaliłem
Cytat(strife @ 9.10.2006, 23:00:48 )

Motywacja... u mnie to napewno muzyka
muzyka to podstawa bo chyba nikt nie lubi słuchać wentylatora

Cytat(eai @ 11.10.2006, 16:52:24 )

jakiegos seta light'owego Trance.... lepiej sie mysli
o tak tak, Trance najlepszy jest

bez tego ani rusz żeby cokolwiek pisać
Cytat(SHiP @ 11.10.2006, 17:54:19 )

A próbowaliście jeść? U mnie pomaga. Jak juz jestem znudzony po tej godzinie, dwóch to idę do kuchni i zjadam wszystko co znajde, jak sie najem to wracam z nowymi pomysłami i dalej pisze.
tego nie polecam - grozi otyłością

no chyba że jestescie aktywni i macie dobrą przemianę materii
ale to się sprawdza ze jak nudno to się je, bo ja mieliśmy długie nudne wykłady to na każdej przerwie leciało się po bułke

a jeszcze donośnie motywacji, bardzo motywująca jest rywalizacka (nie mylić z wyścigiem szczurów

) pogadaj z kimś co robi, co napisał, okaże się że masz braki, bedziesz miał motywację zeby cos udowodnić

i musisz widzieć sens w tym co robisz -
OPTYMIZM - to podstawa wszystkiego, jak nie wyszło to wyjdzie następnym razem