Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] ut s.a.
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
qlash
witam

prosze o ocene projektu strony:

unitechnika s.a.

strona jest w ostatniej fazie tworzenia, prosze o oceny smile.gif
SHiP
Jestem w szkole - dzialam od IE5, wchodzę i szkok o.O układ całkowicie sie rozjechał
kod w miare czysty, dokladnie sie nie przyjżałem...
qlash
przyznam sie ze nie sprawdzalem pod ie5...

pod ff, opera9 i ie6,ie7 jest ok
mozesz zamiescic screen'a? bylbym wdzieczny.
SHiP
Ze screenem bedzie ciężko ;] - dziala to w ten sposób ze menu jest 50px pod topem a pod menu jest blok z tekstem, pod nim stopka. Masz problemy z floatami ;].
qlash
ok, dzieki za info, jak wroce do domu jakos to sprawdze jak mi sie uda doistanlowac jeszcze ie5 ;]

a jakies inne sugestie? oprocz tego reszta jest ok?
Balas
Z IE5 niewiele da sie zrobic, i raczej nie za bardzo trzeba zawracac sobie nim glowe winksmiley.jpg malutki % tylko na nim siedzi ;]

A co do strony... niebieskie kropelki do czerwonego niezbyt do mnie przemawiaja smile.gif Troche mdły ten blekit.

btw. menu_top nie masz jako listy, poprwa to szybko! :]
Luke_Star
Przyjemne nawet smile.gif W miare oryginalne, nie oklepane, troszke pudru szminka i bedzie szuper. Zastrzezenie mam jednak do logotypu jest według mnie za mało ostry, rozmywa sie troche i powiem szczerze ze mnei oczy bola od tego troche
qlash
Z IE5 niewiele da sie zrobic, i raczej nie za bardzo trzeba zawracac sobie nim glowe winksmiley.jpg malutki % tylko na nim siedzi ;]

wg ranking.pl - 2,7% to juz troche jest winksmiley.jpg

menu_top nie masz jako listy, poprwa to szybko! :]

nie za bardzo wiem jak wtedy te kropko-divy umiescic w li-scie ;p

Zastrzezenie mam jednak do logotypu jest według mnie za mało ostry, rozmywa sie troche i powiem szczerze ze mnei oczy bola od tego troche

niestety takie ono juz jest, nic z tym zrobic nie moge

a co do ie5 ma ktos instrukcje jak go zainstalowac pod xp jednoczesnie nie kasujac ie6 i ie7? bo nie moge wyg00glowac ;p
SHiP
Cytat(Balas @ 10.10.2006, 18:43:38 ) *
Z IE5 niewiele da sie zrobic, i raczej nie za bardzo trzeba zawracac sobie nim glowe winksmiley.jpg

Jak sie nie da jak sie da ;p (wiem bo troche kombinowalem z moim blogiem i w koncu dziala ładnie).
s_w_ir
Jeśli nie masz IE 5 to wbij to przed doctype <!-- Quirks mode psuja-->, nie osiągniesz dokładnie efektu IE 5, ale część z braków IE 5 sie ukaże. Inny sposób to ściągnąć rozpakowywalną wersje IE 5.x i uruchamiać z folder iexplorer.exe.
Cytat
menu_top nie masz jako listy, poprwa to szybko! :]

nie za bardzo wiem jak wtedy te kropko-divy umiescic w li-scie ;p

Kilka opcji jest np. list-style-image lub zrobić z tego obrazek i dać jako background i odpowiednio go ustawić w tle.
1010
Mnie się podoba... 9/10
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.