Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pasek Adresu
Forum PHP.pl > Forum > PHP
misiek172
Witam.

Chciałem napisać skrypt który sprawdzałby czy user ma uruchomione obsługe cookie, jesli tak to nic dalej nie robi jeśli nie, to skrypt winien dopisać do każdego linka na stronie &PHPSESSID=".session_id()." jesli oczywiście nie znajduje sie w adresie taki napis.
Z góry ThX.

Pozdrawiam, misiek172.
erix
Cytat
jesli tak to nic dalej nie robi jeśli nie, to skrypt winien dopisać do każdego linka na stronie

Buforowanie wyjścia
Wyrażenia regularne

Podpowiedź: sprawdzaj wartości w atrybutach href/src.
siemakuba
Czy przypadkiem włączenie opcji session.use_trans_sid nie spowoduje takiego zachowania jak potrzebujesz?
włączanie:
  1. <?php
  2. ini_set('session.use_trans_sid', 1);
  3. ?>

Jeżeli cookies nie będą dostępne sesje powinna być automatycznie doklejana do linków.
Ważne: to wcale nie musi tak być jak napisałem. Kołacze mi się coś takiego po głowie, ale nie jestem w stanie teraz tego sprawdzić w żaden sposób. Na pewno nie zaszkodzi spróbować :)

pozdr.
erix
Cytat
Czy przypadkiem włączenie opcji session.use_trans_sid nie spowoduje takiego zachowania jak potrzebujesz?

Gdzieś (chyba nawet w manualu) wyczytałem, że zaleca się "ręczne" dodawanie SID-a.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.