Suchy
18.10.2006, 18:32:46
Witam. Za niedługo wybieram się na studia i mam dylemat jaki kierunek wybrać. Chciałbym nakierować się na studia, które stanowczo podwyższą moje umiejętności w tworzeniu stron od strony szaty graficznej i kodu html/xhtml. Macie może jakieś pomysły, sugestie, lub znacie konkretne uczelnie z takowymi kierunkami?
Pozdrawiam
batman
18.10.2006, 18:35:02
Jeśli chcesz się uczyć tego, co wymieniłeś idź najlepiej na jakieś studia w tym kierunku, ale na niewymagającej uczelni - będziesz miał więcej czasu na prawdziwą naukę, a nie na zajmowanie się bzdurami.
Suchy
18.10.2006, 18:36:27
może i masz racje ale własnie na jaki kierunek ?
batman
18.10.2006, 18:42:26
Kierunek zależy od tego w czym chcesz się specjalizować. Nie znam aktualnych kierunków studiów, ponieważ skończyłem edukację jakieś półtorej roku temu. Skończyłem telekomunikację a zajmuję się programowaniem w php

i mogę powiedzieć, że na studiach nauczyłem się jedynie korzystać z dokumentacji technicznej, pić różne wynalazki

i kombinować
Suchy
18.10.2006, 21:14:37
dodam iż po tych moich wyymarzonych studiach chiałbym załapaćsie w takie jwymarzonej pracy (moze ktos z was z niej przy okazj skorzysta):
http://www.merix.com.pl/company/employment/#graphicDesigner
batman
18.10.2006, 21:23:47
Jeśli szukasz pracy zbliżonej do podanego ogłoszenia, to już powinieneś znać się na grafice. Samo poznanie narzędzi nie wystarczy. Co mi po tym, że znam Photoshopa, GIMP-a, Fireworksa, Flasha i kilka innych aplikacji do tworzenia grafiki, skoro nie mam "tego czegoś". Jeśli sądzisz, że nauczysz się "tego czegoś" na studiach, to się grubo mylisz. Co do XHTML i CSS - to przychodzi z czasem. Im więcej projektów zrobisz, tym większej wprawy nabierzesz.
Suchy
18.10.2006, 21:29:42
najwidoczniej sie musze wziasc za siebie ;] ale studia przynajmniej powinny mi to ulatwic ;] html ixhtml znam przynajmniej czuje sie w tym dobrze do tego css tylko wiedza z grafiki srednia ale spor oczasu ejszcze... eh no i dalej nei wiem czy w tym wypadku bnajlepszym rozwiazanie mebdzie grafika ?
batman
18.10.2006, 21:33:28
Wszystko zależy od tego co potrafisz. Jeśli dobrze Ci wychodzi tworzenie grafiki na potrzeby WWW, a do tego znasz narzędzia, to idź na grafikę. Pamiętaj jednak, że oprócz przedmiotów czysto "graficznych", czeka Cię jeszcze sporo matematyki
ydy10
19.10.2006, 11:53:40
Cytat
ponieważ skończyłem edukację jakieś półtorej roku temu.
to wida
c powiniene
s j
a powt
orzy
c[scanner] Ty również. Następnym razem takie komentarze pozostaw sobie, lub wyślij je do danej osoby na PW. Jeszcze raz i dostaniesz warning.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.