Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jakie studia?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Suchy
Witam. Za niedługo wybieram się na studia i mam dylemat jaki kierunek wybrać. Chciałbym nakierować się na studia, które stanowczo podwyższą moje umiejętności w tworzeniu stron od strony szaty graficznej i kodu html/xhtml. Macie może jakieś pomysły, sugestie, lub znacie konkretne uczelnie z takowymi kierunkami?
Pozdrawiam
batman
Jeśli chcesz się uczyć tego, co wymieniłeś idź najlepiej na jakieś studia w tym kierunku, ale na niewymagającej uczelni - będziesz miał więcej czasu na prawdziwą naukę, a nie na zajmowanie się bzdurami.
Suchy
może i masz racje ale własnie na jaki kierunek ?
batman
Kierunek zależy od tego w czym chcesz się specjalizować. Nie znam aktualnych kierunków studiów, ponieważ skończyłem edukację jakieś półtorej roku temu. Skończyłem telekomunikację a zajmuję się programowaniem w php winksmiley.jpg i mogę powiedzieć, że na studiach nauczyłem się jedynie korzystać z dokumentacji technicznej, pić różne wynalazki winksmiley.jpg i kombinować smile.gif
Suchy
dodam iż po tych moich wyymarzonych studiach chiałbym załapaćsie w takie jwymarzonej pracy (moze ktos z was z niej przy okazj skorzysta): http://www.merix.com.pl/company/employment/#graphicDesigner
batman
Jeśli szukasz pracy zbliżonej do podanego ogłoszenia, to już powinieneś znać się na grafice. Samo poznanie narzędzi nie wystarczy. Co mi po tym, że znam Photoshopa, GIMP-a, Fireworksa, Flasha i kilka innych aplikacji do tworzenia grafiki, skoro nie mam "tego czegoś". Jeśli sądzisz, że nauczysz się "tego czegoś" na studiach, to się grubo mylisz. Co do XHTML i CSS - to przychodzi z czasem. Im więcej projektów zrobisz, tym większej wprawy nabierzesz.
Suchy
najwidoczniej sie musze wziasc za siebie ;] ale studia przynajmniej powinny mi to ulatwic ;] html ixhtml znam przynajmniej czuje sie w tym dobrze do tego css tylko wiedza z grafiki srednia ale spor oczasu ejszcze... eh no i dalej nei wiem czy w tym wypadku bnajlepszym rozwiazanie mebdzie grafika ?
batman
Wszystko zależy od tego co potrafisz. Jeśli dobrze Ci wychodzi tworzenie grafiki na potrzeby WWW, a do tego znasz narzędzia, to idź na grafikę. Pamiętaj jednak, że oprócz przedmiotów czysto "graficznych", czeka Cię jeszcze sporo matematyki winksmiley.jpg
ydy10
Cytat
ponieważ skończyłem edukację jakieś półtorej roku temu.

to widac powinienes ja powtorzyc

[scanner] Ty również. Następnym razem takie komentarze pozostaw sobie, lub wyślij je do danej osoby na PW. Jeszcze raz i dostaniesz warning.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.