Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [symfony] ten sam validator dla roznych akcji
Forum PHP.pl > Forum > PHP
pawel_k
witam,

szukalem w dokumentacji ale szczerze albo przeoczylem albo rzeczywiscie tego nie ma. chodzi o o jedno: mam akcje add i update, validatory wygladaja tak samo, wiec jak musze cos zmienic w jednym to automatycznie musze zmienic w drugim validatorze, co sie mija troche z DRY.
wiec prosze o odpowiedz czy da sie validowac kilka akcji na podstawie jednego pliku YAMLA, czy takiej opcji nie ma, a jesli jest to jak ?

pozdrawiam,
Paweł
Jojo
Przeszukałem forum Symfony i wydaje mi się, że takiej możliwości nie ma.
Jeśli pracujesz po jakimś Unixem, możesz to łatwo obejść tworząc "symbolic link" (ktoś mi powie jak to się nazywa w naszym ojczystym języku? tongue.gif) do jednego z plików. Na przykład:

Kod
ln -s add.yml update.yml

W takim wypadku add.yml będzie zwykłym plikiem, a update.yml tylko linkiem pokazującym na add. W ten sposób wprowadzając zmiany tylko w add.yml masz je od razu w update.yml.
pawel_k
niestety symlinki (czy dowiązania symboliczne - tak to chyba moj nauczyciel nazywal winksmiley.jpg )to raczej tylko prowizorka by byla :/
mimo wszystko dzieki za info smile.gif
postaram sie jakos zglosic to do developerow symfony, moze wezmą to pod uwage...
Turgon
[off]
Jojo: Nazywa się skrót biggrin.gif a dosłownie symboliczne połączenie.
[/off]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.