Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jednolity system zlecen
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Goolum
Witam!
Mam takie pytanko do forumowiczow
Czy stworzenie takkiego czegos jak : jednolity system zlecen oraz kotroli zadań oparty na bazie danych da sie w łatwy nieskomplikowany sposób wykonac za pomoca php.
Z grubsza rzecz biorąc ma to polegac na takim dwustopniowym podziale: administrator, użytkownik, w ten sposób ze uzytkownik ma narzucone jakies zlecenie a administrator śledzi jego poczynania w jakim stopniu jest ono wykonane i ma mozliwosci automatycznego wysylania maili do uzytkowników o zadaniu lub o zblizajacym sie terminie jego reallizacji.
nrm
nie ten dział.
tak.
nospor
Przenosze
Goolum
OK, sorry.
To powtarzam pytanie.
luki100011
Automatyzacja ..... np. wysalanie e-maili - jeżeli na serwerze masz dostępną do CRONA - to możesz uruchamiać cyklicznie skrypty, np co godzinę skrypt sprawdzający które zlecenia zmieniły swój status.

Jednolity system zleceń da się zależy skąd wczytujesz dane na temat zleceń czy masz w tym samym"formacie" czy będziesz kombinował z różnym uploadem plików
thornag
Ja troche nie widze w czym masz problem, aplikacji nikt za Ciebie zaprojektuje, zadaj konkretne pytania czy natury kodowej czy projektowej, czy lepiej cos zrealizowac w ten sposob czy w inny, czy zakodowac to tak czy tak, gdzie w tym kodzie jest blad. Pamietaj ze kodowanie to tylko 1/4 aplikacji reszta to dobre jej zaplanowanie i zaprojektowanie. Od tego zacznij, zapomnij o komputerze wez karte i olowek, i zacznij myslec. Jak to ma wygladac jak to ma byc realizowane, jakie funkcje aplikacja bedzie dostarczac dla administratorow jakie dla uzytkowanikow itp itp. A pozniej z watpliwosciami napisz na forum a my kazdy korzystajac z swojego skromnego badz bogatego doswiadczenia postara Ci sie pomoc bo byc moze sam glowil sie kiedys nad podobnym problemem.

Zachecam do kartki i dlugopisa.

Powodzenia !
1010
Czy wogóle wiesz jak to ma wyglądać? Bo jak przeczytałem twój pierwszy post to odniosłem wrażenie że liczysz aby ktoś powiedział ci jak to ma wyglądać i działać...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.