Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wysyłanie maili a nagłówek FROM / phpmailer
Forum PHP.pl > Forum > PHP
pitbull82
Witam

Chciałem się dowiedzieć, czy da się za pomocą php wysłać maila tak, aby w nagłówku FROM znalazł się dowolny e-mail.

Chodzi o to, że użytkownik "podaje" swój e-mail i do kogo ma on być wysłany, mail się wysyła, a osoba która maila otrzymuje widzi w nagłówku FROM adres e-mail nadawcy.

Od razu zaznaczę, że nie chodzi mi o funkcję mail, bo niestety jest ona zawodna i maile nie dochodzą na wszystkie serwery - np. na moje konto na WP nie dochodzą.

Sam korzystam z klasy PhpMailer z włączoną autentyfikacją SMTP, problem jednak w tym, że wysyłając maila , muszę go wysłać z mojego konta, do którego podaję hasło, a e-maila osoby wysyłającej mogę dać co najwyżej w Reply-to.

Czy ktoś z Was wie jak umożliwić wpisanie do From dowolnego adresu e-mail, a jednocześnie wysłanie maila przez SMTP?

Pozdrawiam i czekam na pomoc i wskazówki
erix
Jest to ograniczone przez dany serwer SMTP.
Jeśli zmienisz adres FROM na taki, którego serwer nie zaakceptuje przy autoryzacji, to nie wyśle. Chyba większość jest teraz tak skonfigurowana.
envp
Dokłanie. Chyba, że postawisz sobie serwer z SMTP lub znajdziesz SMTP z openrealy...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.