spenalzo
10.09.2003, 09:16:17
Jak to się odbywa z obsługa płatności? Mam teraz zadanie przygotować obsługę płatności kartami w Hong Kongu, i jak to się będzie odbywać? Tzn. czy to będzie na zasadzie przesłania formularza SSLem czy dostarczą gotowe skrypty?
ramze
10.09.2003, 11:32:01
Myslę, że ciężko będzie o odpowiedź gdyz wszystkie firmy z którymi podpisujesz umowę dają Ci do podpisania klauzulę, która mówi, że nie wygadasz warunków współpracy itp. Trochę poszperałem i znalazłem słów kilka o płatności kartami
http://www.forum.cneb.pl/search.php?mode=r...=results?tr=765
radzaw
10.09.2003, 11:37:38
Cytat
chyba Jestes wlascicielem tego serwisu i chcesz kogos naciagnac na ~50 pln-ow za dostep do niego ?
ramze
10.09.2003, 11:55:00
dostęp kosztuje 99zł+VAT. Za wiedzę trzeba płacić, nigdzie indziej o płatnościach kartami nie znalazłem informacji więc dałem to, może ktoś sobie wykupi abonament. Polecam, bardzo dobre artykuły. Wszyscy właściciele stron oraz webmasterzy i programiści powinni przeczytać wiele artykułów dotyczących usability na stronach, lub o marketingu internetowym, biznesplanie itp. Naprawdę jest tego olbrzymia ilośc, do tego dostęp do forum i programu partnerskiego, który daje 50% z wykupionych abonamentów przez abonentów.
kris_
10.09.2003, 12:36:09
nie pamietam juz czy w php4 aplikacje czy php & mysql dla WWW (czy jakot sie tam nazywalo) ma jakis wstepny opis jak robic to z platnosciami. Jak chcesz moge sprawdzic w domu co jest w ktorej ksiazce. W Poznaniu kiedys byl wyklad PLUG'a na ten temat i z tego co pamietam wszelkie firmy polatnicze posiadaja wlasne portale autentyfikacyjne i ty wysylasz tam kwote a oni odsylaja potwierdzenie i cala sztuka polega na tym aby skrypt byl napisany w sposob uniemozliwiajacy klientowi podmiane sumy wysylanej do portalu. Facet ktory prowadzil ten wyklad napisal chyba w php wlasny komercyjny sklep internetowy.
Nie wiem czy jeszcze istenieje strona poznanskiego pluga ale jezeli tak to jest tam pewnie kontakt do faceta i streszczenie jego wykladu. Wyklad odbyl sie chyba jakies 2 lata temu.
DeyV
10.09.2003, 14:01:17
najlepiej napisz do firmy z którą chcesz współpracować.
Pewne założenia przesyłają bez oporów, przynajmniej tak to wyglada w przypadku e-card i
http://www.polcard.pl/, którzy na moją proźbę przesłąli chyba pełną specyfikację dotyczącą wdrażania płatności we własnym systemie.