Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Portfolio
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Prph
Witam,

Wczoraj zabralem sie za wlasne portfolio. Pod adresem http://adrianpawlik.pl/ mozecie obejrzec pierwsza odslone.

Jak narazie strona nie jest funkcjonalna. Zrobilem 2 podstrony, aby jakos sie to prezentowalo. Zerknalem tylko raz na IE i widzialem, ze uklad troche sie posypal (zaskakujce! rolleyes.gif ).

Ocenie podlega layout i kod. Zaraszam do ocen.

Pozdrawiam, Adrian.
Master Miko
To logo jak by tu powiedzieć... jest trochę gigantyczne i chyba za bardzo skupia na sobie wzrok webowca.
Kod ładny, działa.
Kolory ładne, back-ground też.
PS: dla ie by się przydało: http://keystonewebsites.com/articles/mime_type.php
enigma
strona bardzo ładna, tylko tak jak mój poprzednik stwierdzam że logo za duże, o połowę mniejsze i będzie ok (tak mi się wydaje tongue.gif)
nospor
Cytat
Ta strona jest nadal w budowie. Jeżeli nie działa w IE - Twój problem.

Tja, moze to problem tego kogos, a moze Twoj.... historia osądzi.
Ale powiedz mi czemu to jest moj problem jesli uzywam Opery? Gdyz pod opera ten tekst wyjeżdza na tło.

No i te ekierki zdeeeeecydowanie za duuuuuuuuze smile.gif

edit: opera 9.01
enigma
Cytat(nospor @ 4.11.2006, 11:46:21 ) *
Gdyz pod opera ten tekst wyjeżdza na tło.

ja mam
9.02 i wszytsko jest ok

no i rzeczywiście byloby warto o IE, zadbać, jednak większość ludzi używa badzIEwia
Prph
Dziekuje za opinie.

Jak napisalem - strona nadal w budowie. Chodzilo mi o to, ze JESZCZE w IE to moze nie dzialac. Oczywiscie w IE bedzie to chodzilo i jak najbardziej w Operze smile.gif

Co do ekierek - owszem sa duze. Ale takie mi sie podobaja... No nic - poeksperymentuje.

Pozdrawiam, Adrian.
enigma
Cytat(Prph @ 4.11.2006, 12:29:09 ) *
Ale takie mi sie podobaja...

niestety, strone trzeba robić nie pod swoj gust tongue.gif Adrian, powiem Ci jeszcze od siebie, że to trochę denerwuje, a widziałem juz wiele takich stron, że top zajmuje tyle miejsca że na 17'' na początku widze samo logo
dr_bonzo
Cytat

To samo. Opera 9 i FF 1.5
czemu robisz to za pomoca position: absolute?
shpyo
Cytat

Miażdżysz tym tekstem. Jak nie umiesz pisać dobrze w css, to po co się to pchasz?
Prph
Widze, ze panowie mncno na mnie napadli za ten komunikat.

1. pozycja absolutna, bo to tylko info o wydaniu strony. Przeciez tego nie bedzie, jak skoncze strone.
2. @shpyo: panie specjalisto od CSS - jaki ma to zwiazek z tym komunikatem? Strona bedzie dzialala w IE, tylko ukoncze przynajmniej projekt. Moze jakbym napisal, ze strone zrobilem wczoraj wieczorem, to bylibyscie bardziuej wyrozumiali.

BTW, @shpyo martwisz sie, ze w Twojej przegladarce to nie poleci? :roll2:

Pozdrawiam, Adrian.
envp
1. Ekierki mi się podobają(a właściwie ich wielkość) - wg. mnie to nie jest serwis, tylko portfolio.
2.Ten "dywanik z tyłu" dry.gif ...

Ps. Może mało obiektywnie, bo jest moim bratem... jak Kaczyńscy przejeli RP my kiedyś przejmiemy świat php biggrin.gif <żart>
shpyo
Cytat(Prph @ 4.11.2006, 18:22:23 ) *
2. @shpyo: panie specjalisto od CSS - jaki ma to zwiazek z tym komunikatem? Strona bedzie dzialala w IE, tylko ukoncze przynajmniej projekt.

Co innego napisać, że strona jest w budowie i mogą być problemy z przeglądaniem jej pod IE, a nie pisać że to problem internuaty bo IE (nie wiem czy wiesz, ale oni dalej mają większe "udziały"!!!). Przecież jakby przyszły pracodawca zobaczył takiego kwiatka na stronie to by go coś trafiło. Dostrzegasz subtelną różnicę w przekazie?
Cytat(Prph @ 4.11.2006, 18:22:23 ) *
Moze jakbym napisal, ze strone zrobilem wczoraj wieczorem, to bylibyscie bardziuej wyrozumiali.

A kogo to interesuje kiedy i jak szybko to zrobiłeś? Tak ciężko posiedzieć trochę dłużej i dopracować to i owo?
Prph
Cytat(shpyo @ 4.11.2006, 20:56:55 ) *
A kogo to interesuje kiedy i jak szybko to zrobiłeś? Tak ciężko posiedzieć trochę dłużej i dopracować to i owo?

Ciezko, jezeli konczy sie prace o 3 nad ranem. Jezeli bede mial czas, to to dopracuje. Pociesze Cie i powiem, ze zanim oddam strone do uzytku - wszystko bedzie dopiete na ostatni guzik. Jak narazie mieliscie ocenia przede wszystkim layout i kod. To, ze CSS nie dziala dobrze w IE, to przede wszystkim wina IE i tego nie mozesz mi wytknac. Inna sprawa, ze jeszcze palcem nie kiwnalem, zeby IE przelknelo ten CSS.

Czekam na dalsze uwagi. Dodam, ze ejszcze nic nie poprawialem, bo obecnie nie mam na to czasu.

Pozdrawiam, Adrian.
Turgon
Jedno pytanie. Dlaczego wszystko działa na vgm.pl ?
dr_bonzo
Cytat
Jedno pytanie. Dlaczego wszystko działa na vgm.pl ?

Cytat
Pociesze Cie i powiem, ze zanim oddam strone do uzytku - wszystko bedzie dopiete na ostatni guzik.

Zapewne jest rozw. tymczasowe.
lopik
blinksmiley.gif
Plik tła 12.3 KB exclamation.gif

WOW!

Cytat
to przede wszystkim wina IE i tego nie mozesz mi wytknac.

No wiesz wina IE ale, powinno się tak robić żeby IE tez ładnie widziało stronę - wiem jest jeszcze nie skończona.

I tak jak "enigma" napisał:
strone trzeba robić nie pod swoj gust

Trochę to głupie, ale taka jest prawda, stronę robisz dla ludzi nie dla siebie, i ona na pierwszym miejscu musi się podobać odwiedzającym tą stronę, a tobie na końcu.

Bo niby robisz stronę dla siebie, to po co ją dajesz w internet ? skoro mogła by być na HDD smile.gif

Ja tylko piszę jak powinno się robić, jeśli uraziłem to przepraszam. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.