cf4ni4k
13.09.2003, 17:15:18
Właśnie zainstalowałem oryginalną wersję Windows XP Home Edition. Dlaczego strony przewijają się w tak wolnym tempie? Na dodatek nie wchodzi mi żaden czat... czemu? Jakby tego było mało, system działa nad wyraz dziwnie. Jeszcze przed godziną XP Proffesional chodził ślicznie i szybko... a w Home Edition? Klęska... co się dzieje? Mam procesor 2,4 GhZ Intel Pentiuma więc takie rzeczy nie powinny się zdarzać... wina musi leżeć po stronie Wina...
Gdy przewijam stronki (pojawiaja się takie fale) i przewiajają sie strasznie wolno, np to forum około 6,7 sekund! Czaty wogóle nie działają - nie mogę się zalogować. Javę mam zainstalowaną!
Na dodatek na pulpicie nie widzę pierwszej kolumny (ikony są na pół obcięte) a po prawej jest taki czarny ekran... tak jakby XP był przesuniety na lewo...
Poradźcie coś....
spenalzo
13.09.2003, 17:36:46
Cytat
Na dodatek na pulpicie nie widzę pierwszej kolumny (ikony są na pół obcięte) a po prawej jest taki czarny ekran... tak jakby XP był przesuniety na lewo...
U mnie takie coś zależy od ustawień częstotliwości odświeżania oraz ustawienia przesunięcia ekranu w monitorze, więc popraw sobie to poprzez monitor.
Seth
13.09.2003, 18:31:23
1) Musisz zainstalowac sterowniki od karty graficznej
2) W XP nie ma dolaczonej obslugi Javy, wiec trzeba ja samemu zainstalowac ze strony www.java.com
cf4ni4k
13.09.2003, 18:52:28
1. Spenalzo gdzie te częstotliwości się ustawia?
2. Wiecie, może skąd ściągne łatkę do wirusa Blaster Worm dla XP? Byłbym wdzięczny za linka, bo co chwila mnie wylogowywuje i ogólnie mówiąc mam przerąbane... nie mam antivira ;/
ramze
13.09.2003, 19:07:37
Miałem to samo i niestety problemy mineły dopiero po formatowniu, chodzi mi oczywiście o wirusisko.
spenalzo
13.09.2003, 22:08:36
Cytat
1. Spenalzo gdzie te częstotliwości się ustawia?
Na pulpicie prawym klawiszem myszy -> Właściwości -> Ustawienia -> Zaawansowane -> zakładka Monitor
Update: Poprawka do języka polskiego :-)
scanner
14.09.2003, 09:11:35
Patch usuwający Blastera znajduje się na stronie MS - WindowsUpdate dostępnej z menu Narzędzia w IE
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.