Cytat:
<form name="test" method="POST" action=""> <input type="checkbox" name="tablica[0]" value="1"> Other <input type="checkbox" name="tablica[1]" value="1"> Other <input type="checkbox" name="tablica[2]" value="1"> Other <input type="checkbox" name="tablica[3]" value="1"> Other <input type="checkbox" name="tablica[4]" value="1"> Other <input type="checkbox" name="tablica[5]" value="1"> Other <input type="checkbox" name="tablica[6]" value="1"> Other <input type="checkbox" name="tablica[7]" value="1"> Other <input type="checkbox" name="tablica[8]" value="1"> Other <input type="checkbox" name="tablica[9]" value="1"> Other <input type="submit" name="submit" value="Wyslij"> </form> <? if($_POST['submit']) { //co tutaj? ja miałem takie sprawdzenie wartości ifem w pętli itd. } function tab2str($tab){ $tmp=''; $tab[$i]!='1' ? $tmp.='0' : $tmp.='1'; } return $tmp; } //ten sposób jednak nie zwraca mi całej tablicy ...ale gdy w warunku wykonania pęt
li dam konkretnie $i<=9 idzie ładnie ?>
Za pomocą metody post otrzymuję tablice, gdzie "1" oznacza że pole zostało zaznaczone.
Teraz mam pytanie: jak najlepiej zwrócić wynik w postaci stringa w postaci zero-jedynkowej np: 0100011011
Mi do głowy przychodzi tylko takie wykorzystanie pętli ale pewni wymiatacze twierdzą że moje rozwiązanie jest nieco lamerskie i o wiele prościej/bardziej profesionalnie będzie użyć funkcji implode/explode czy coś tam jeszcze ...kombinuję więc z tymi i innymi funkcjami od dni kilku i nici
Będe więc bardzo wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu tego problemu