Mam problem z cookiesami otóż próbuję zrobić coś takiego jak wersje językowe strony.
No i zacząłem od czegoś takiego:
<?php { &language=$_COOKIE['my_language']; } else { if ($_GET['lang']=="") { $language = 'pl'; $language1 = 'de'; $language2 = 'en'; $language3 = 'ru'; } elseif ($_GET['lang']=="pl") { $language = 'pl'; $language1 = 'de'; $language2 = 'en'; $language3 = 'ru'; } elseif ($_GET['lang']==de) { $language = 'de'; $language1 = 'pl'; $language2 = 'en'; $language3 = 'ru'; } elseif ($_GET['lang']==en) { $language = 'en'; $language1 = 'de'; $language2 = 'pl'; $language3 = 'ru'; } elseif ($_GET['lang']==ru) { $language = 'ru'; $language1 = 'de'; $language2 = 'en'; $language3 = 'pl'; } } ... dalsza część strony ?>
i teraz tak jak chcę wysłać cookies z info o danym języku jaki ma być przechowywany to robię tak jak w przed ostatniej linijce kodu i próbuje też odebrać cookie co jest pokazane w pierwszej linijce.
no i to nie działa zbytnio bo gdy wyjdę z przeglądarki i wejdę jeszcze raz to ustawiony jest język standardowy czyli pl, a jak zrobić by język został zapamiętany w zależności od naciśniętej flagi graficznej czyli pl, de, en, ru i po wyłączeniu przeglądarki i wejsciu jeszcze raz na stronę, język łądował by się ten który wybraliśmy za pierwszym razem