Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Tworzenie modułu I/O
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
morwo
Witam.
Bardzo lubie pisac skrypty php w wolnym czasie. Lecz tez zdaje sobie sprawe, ze pomimo mojego wieku jestem noobem w tym, co lubie robic winksmiley.jpg Powodow moze byc wiele i na pewno to nie jest miejsce, w ktorym mialbym je wypisywac smile.gif

Jestem na trzecim roku studiow licencjackich i przyszedl czas na napsianie mojej pierwszej pracy. Tematem tej pracy jest: "Projekt i wykonanie systemów wprowadzania danych...". Oczywiscie to tylko tak skomplikowanie i "wielce" wyglada, a w rzeczywistosci, to bedzie raczej jakis maly modulik uwierzytelniania, kilka formularzy, ktore za pomoca odpowiednich skryptow beda przesylac dane do BD. Nie mam zadnej praktyki, jelsi chodzi o programowanie obiektowe, wiedze mam raczej tylko podstawowa sad.gif ale uwazam, ze ten "system" bedzie tak maly, ze nie bedzie potrzebne uzywanie obiektowki.

Wiekszy problem widze raczej w czesci teoretycznej pracy. Dlatego jesli bede mial jakies problemy z praktyka, to jeszcze tutaj zajrze winksmiley.jpg A teraz raczej chcialbym sie spytac forumowiczow, czy sa jakies ksiazki tarktujace tylko o budowaniu systemow/modulow I/O? Bo szukam i trudno jest cos znalezc. W zasadzie nic nie ma winksmiley.jpg Wraz z cala ekipa wiemy, ze bedziemy korzystac z php/SQL. Ale problem mam z pierwszym rozdzialem - analiza literaturowa winksmiley.jpg Nie wiem, co dokladnie musialbym opisac i z jakich ksiazek korzystac. Moze musialbym pisac o tworzeniu I/O w innych jezykach programowania? Wtedy korzystalbym raczej z typowych ksiazek nawiazujacych tylko do tych danych jezykow programowania.

Mam pytanie: czy slyszeliscie o jakis ksiazkach, ktore ogolnie/teoretycznie opisuja tworzenie modulow I/O? czy znacie jakies tego typu strony? smile.gif

Za wszelka pomoc, jak tez instrukcje dotyczace budowy takiego modulu z gory dziekuje winksmiley.jpg
Ociu
Co do książek to nie słyszałem, ani nie widziałem.

Jednak moja propozycja jest taka: ściągnij jakis framework ( zend, prado, agavi, seagull, inny ) Popatrz sobie na to jak jest stowrzony WebRequest, webResponse i Validator. To tak na prawde temat Twojej pracy smile.gif
morwo
Ok, zrobie, jak radzisz. Dziekuje smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.