Widzę sprzeciw grona programistów

Co do takiego kontrolingu to sam bym się nie zgodził, ale uważam, że lepszym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie systemu raportowania postępu prac.
Myślę, że wykorzystanie zadaniawoej polityki niż wydajnościowej jest lepszym rozwiązaniem.
Ścisła inwigilacja daje tylko pozorną kontrolę. System raportowy: np. jeden w tygodniu + streszczenia dni; parę słów na temat wykonanych zadań w ciągu każdego dnia. Należy pamiętać, że taki system wymaga kogoś do obsługi raportów (analiza, sprawdzenie, kontrola itp.), są to dodatkowe koszty dla przedsiębiorstwa, jednak daje możliwość uelastycznienia systemu pracy i zwiększenia ogólnej wydajności zespołów oraz usprawnienie nadzoru pracy. Daje poczucie wolności pracownikowi co pozytywnie wpływa na pozytywne odczuwanie warunków pracy i na zwiększenie wydajności pracownika.
Zważ na to, iż raport może być podstawą roszczeń, rozliczeń w stosunku do pracownika w przypadku zawalenia terminów Nawet jeśli będziesz chciał nagrodzić pracownika, będziesz robił to na podstawie zrzutów ekranowych

, będziesz wymagał poprawnie wykonanych nagrań pulpitu, nie wydaje mi się by to było profesjonalne podejście do biznesu. Jak to sobie wyobrażasz zarejestrowaną pracę będziesz przechowywać w jpgach czy może avi? Bo jeśli masz zamiar tak funkcjonować to polecam rmvb, mało miejsca zajmują i dają znośną jakość

.
Telepraca wymaga skomplikowanych rozwiązań systemowych i w tej kwestii jedyne co mogę Ci poradzić to poproś o pomoc profesjonalistów (na usługi doradcze są dofinansowania z UE), poniesienie takich kosztów w fazie przygotowania projektu może zaoszczędzić Ci sporo gotówki w przyszłości, no i sporo nerwów.
Pozdrawiam