Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]Automatyczne wykonanie zawartości linku
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Arczi117
Witam. Mam problem. Mianowicie mam cms-a php-fusion i forum phpbb2. Do fusiona znalazłem mod który powoduje że użytkownik rejestrujący się na cms-ie zostaje automatycznie zarejestrowany na forum. Dzieje się tak ale nie do końca. Po udanej rejestracji na fusionie uruchamia się skrypt który wyświetla linki z zapytaniem czy chcesz się zarejestrować tymi samymi danymi na forum. Chciałbym zrobić tak żeby po uruchomieniu tegoz skryptu bez ingerencji uzytkownika została wykonana automatyczna rejestracja na forum.

oto kod tego linka w który musi kliknąć użytkownik żeby zarejestrować się również na forum

1. <?php
  2. $links .= $locale['phpbb_reg_20']."<a style='font-weight:bold;' href='".FUSION_SELF."?reg_me=auto&amp;reg_id=$id&amp;reg_veryf=".md5(PHPBB_REGKEY.$id)."'>".$locale['phpbb_reg_11']."</a> ".$locale['phpbb_reg_21']."<br>n";
  3. ?>

Czy da się tak zrobić żeby wykonać jego zawartość podczas uruchomiania skryptu?
Nie wiem czy podałem wystarczającą ilość informacji.

Z góry dziękuje za odpowiedz, męczę się już z tym dosyć długo.
kossa
To jest Twój link zawierający dane przekazywane przez URL do skryptu dodającego do forum
Cytat
(href='".FUSION_SELF."?reg_me=auto&amp;reg_id=$id&amp;reg_veryf=".md5(PHPBB_REGKEY.$id)."')

Możęsz tak przerobić skrypt rejestracji w cms aby sam się przekierował do rejestracji na forum za pomocą php - header - location albo javascript - location.replace... szczegóły na forum i google.

Łukasz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.