Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: banalnie prosty i latwy cms :)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ukibez
Witam

szukałem szukałem i nie znalazłem
zaznaczę że nie mam dużego pojęcia w tej tematyce
chciałem dowiedzieć się w jaki sposób napisać kod który będzie mi generował elementy w menu
czyli będzie jakiś panel w którym będę zaznaczał sobie co ma być w menu a co nie
i jak zrobić by ten kod wykrywał mi czy jakiś element ma się pokazać w manu czy jednak nie

chodzi mi o odp. czysto teoretyczna nie kod chyba że samemu mi sie nie uda smile.gif

nikt nie ma pomyslu jak to rozwiazac questionmark.gif
Szakal
heh, sam to robię... niejest to łatwe... bynajmniej to co ja robie... jak pobrać menu ? niemożesz pobrać listy ztron z bazy czy tam pliku i zapisać ich nazw w postaci menu questionmark.gif?
ukibez
pomyslalem ze mozna by zrobic tak ktos odznacza np jakis element menu ze chce by byl na stronie gdy go odchaczy to bedzie to zapisane tak ze 1 oznacza aktywny 0 nie aktywny i kod sprawdza gdy jest jedynka w bazie to wyswietla w menu np galerie ale gdy ktos jej nie odchaczyl to kod napotka na swej drodze zero i wowczas nie wyswietli ...co o tym mslisz ? ....prosze o wyrozumiałasc moja zabawa z php i mysql dopiero sie zaczyna smile.gif
fiszol
W tabeli użytkowników dodaj sobie pole przechowujące informacje o menusach które user chce oglądać, na stronie głównej wyciągaj tą informację i exploduj, wdłg informacji z explode'a powyciągasz sobie menusy.

Jak użytkownik sobie któreś po wyłącza lub włącza to też wyciągasz, implodujesz i pakujesz z powrotem do bazy
ukibez
ok dzieki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.