Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: odczyt tokena katalogu qlweb
Forum PHP.pl > Forum > PHP
mario
Witam!!!!

Zabralem sie za pisanie systemu ulatwiajacego dodawanie stron do katalogow opartych na systemie QLWEB i napotkalem problem przy odczytach tokenow.

Czy ktos wie jak sie za to zabrac? W jaki sposob odczytac tokena? Tokeny zapisywane sa w bazie a nie w ciasteczku wiec mam problem. Wyczytalem ze idzie to obejsc ale nie mam na to pomyslu. Pomozecie mi w tym? Prosze o porady i pomysly.
cadavre
Tokeny z reguły tworzone są po to by zapobiec pracy botów.
mario
Tak, masz racje. Ale ja nie pisze bot'a ale system ktory ulatwia dodawanie wpisow recznie, tzn. moj pajaczek zbiera drzewko kategorii i podkategorii z katalogow, dobierane sa do slow kluczowych odpowiednie kategorie, nastepnie system wrzuca do katalogu wpis, ale w wiekszosci wypadkow trzeba rowniez podac token'a.

Wiem ze idzie to obejsc bo pisza ze jest to mozliwe i to w prosty sposob na forach dotyczacych pozycjonowania. Tylko ja nie mam pomyslu jak sie za to zabrac :-(

Jestem przeciwny oczywiscie spamowaniu katalogow, bo jak wiadomo moderator moze raz na zawsze zbanowac goscia ale to inny temat. Ja sobie ulatwiam robotke = zamiast chodzic po katalogach i tracic czas, system sam mi zapodaje odpowiednie kategorie w znalezionych katalogach. Gdybym mial odczyt tokena wtedy wystarczylo by tylko klikac "dalej".... :-))))
Sabistik
Nic 'prostszego'. Napisz sobie odpowiedniego OCRa...
mario
he.... bardzo dobra odpowiedz :-) Na pewno to na tym nie polega. A znacie jakas klase lub cos podobnego do OCR'owania w php?
cadavre
Niestety na tym to polega. smile.gif Musisz mieć OCR'a by odczytać tokena i to w 25% przypadków token odczytywany jest źle (zależy od jakości OCR'a). Może pogadać z supervisorami tych serwisów?
mario
Dzieki ale myslalem ze jest cos prostszego. Z adminami nie moge gadac gdyz wrzucam wpisy do kilkuset katalogow a moja maszynka miala mi pomoc w tym :-)

Znacie jakies skrypty do OCR'owania w php?
cadavre
Powinno coś Cię zainteresować:
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=php+ocr
mario
szukalem wlasnie tak niczego nie znalazlem. Bede szukac dalej. Dzieki za pomysly i porady!!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.