mario
4.12.2006, 09:39:38
Witam!!!!
Zabralem sie za pisanie systemu ulatwiajacego dodawanie stron do katalogow opartych na systemie QLWEB i napotkalem problem przy odczytach tokenow.
Czy ktos wie jak sie za to zabrac? W jaki sposob odczytac tokena? Tokeny zapisywane sa w bazie a nie w ciasteczku wiec mam problem. Wyczytalem ze idzie to obejsc ale nie mam na to pomyslu. Pomozecie mi w tym? Prosze o porady i pomysly.
cadavre
4.12.2006, 18:43:59
Tokeny z reguły tworzone są po to by zapobiec pracy botów.
mario
5.12.2006, 08:58:39
Tak, masz racje. Ale ja nie pisze bot'a ale system ktory ulatwia dodawanie wpisow recznie, tzn. moj pajaczek zbiera drzewko kategorii i podkategorii z katalogow, dobierane sa do slow kluczowych odpowiednie kategorie, nastepnie system wrzuca do katalogu wpis, ale w wiekszosci wypadkow trzeba rowniez podac token'a.
Wiem ze idzie to obejsc bo pisza ze jest to mozliwe i to w prosty sposob na forach dotyczacych pozycjonowania. Tylko ja nie mam pomyslu jak sie za to zabrac :-(
Jestem przeciwny oczywiscie spamowaniu katalogow, bo jak wiadomo moderator moze raz na zawsze zbanowac goscia ale to inny temat. Ja sobie ulatwiam robotke = zamiast chodzic po katalogach i tracic czas, system sam mi zapodaje odpowiednie kategorie w znalezionych katalogach. Gdybym mial odczyt tokena wtedy wystarczylo by tylko klikac "dalej".... :-))))
Sabistik
5.12.2006, 10:17:02
Nic 'prostszego'. Napisz sobie odpowiedniego OCRa...
mario
5.12.2006, 10:22:18
he.... bardzo dobra odpowiedz :-) Na pewno to na tym nie polega. A znacie jakas klase lub cos podobnego do OCR'owania w php?
cadavre
5.12.2006, 22:41:24
Niestety na tym to polega.

Musisz mieć OCR'a by odczytać tokena i to w 25% przypadków token odczytywany jest źle (zależy od jakości OCR'a). Może pogadać z supervisorami tych serwisów?
mario
7.12.2006, 14:08:22
Dzieki ale myslalem ze jest cos prostszego. Z adminami nie moge gadac gdyz wrzucam wpisy do kilkuset katalogow a moja maszynka miala mi pomoc w tym :-)
Znacie jakies skrypty do OCR'owania w php?
cadavre
7.12.2006, 17:04:27
mario
11.12.2006, 09:30:34
szukalem wlasnie tak niczego nie znalazlem. Bede szukac dalej. Dzieki za pomysly i porady!!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.