Witam proszę o ocene layoutu:
http://envp.ovh.org/portfolio/design.pngPs. logo z prawej strony na razie w kiepskiej formie, bo czekam az klient przesle w lepszej jakosci...
Cysiaczek
7.12.2006, 12:49:26
Śliczne : ) 9/10
Pozdrawiam
skowron-line
7.12.2006, 12:54:48
envp jak zwykle lay pierwsza klasa. oby tak dalej
pomek
7.12.2006, 13:00:01
Pustka pomiędzy boksami, top taki jakiś "zryty". Średniej jakości. Plusem jest kolorystyka boksów, ale ten biały nie pasuje...
5/10
Wstawie różowego słonika między boksy

(:
Nie wiem, czy ja na pewno widzę ten sam design, co Cysiaczek :/
ładne menu główne, jednak już sam top - raczej słaby. Oba loga marnie wstawione, poświata na napisie "Obozy .. " straszna, efekt skośnych linii nieco zaskakujący.
Ślicznie zrobiony napis "Nawigacja" i wstawiona róża wiatrów.
Jednak fonty wykorzystane w menu wyglądają już średnio, napis "posortuj oferty" - straszny, a treści na stronie głównej - niebieskie na niebieskim tle - źle się czyta.
Dodatkowo - sądząc po ilości treści jakie pojawiają się na aktualnej stronie - na tej stronie wydaje się, że za mało miejsca zostało na nie przeznaczone - dużo designu, mało materiałów, gdzie aktualny (choć brzydki) design skłaniałby raczej do skierowania się w kierunku wprost przeciwnym.
Pilsener
8.12.2006, 08:17:28
Najchętniej bym zobaczył całą stronę, ale podoba mi się projekt, więc dorzucę parę uwag:
1. Konsekwencja:
- w używaniu czcionek (już o tym ktoś napisał wyżej)
- nagłówki menu mają różny wygląd od nagłówków treści/ofert itp.
- bloki z menu są na górze kanciaste, a z treścią okrągłe
2. Blok "posortuj oferty" nie współgra z blokami ofert - sugeruję poszerzyć oferty
3. Ładna ta róża wiatrów, ale ten biały pasek jest wg mnie za szeroki - odpuściłbym sobie napis "nawigacja" a różę umieśił tak, aby jej środek był mniej więcej na końcu nagłówka menu.
4. Top nie jest zły, ale jak dla mnie wystarczy zwykłe zdjęcie, bez tej pofalowanej linii i kresek, a także bym go trochę zwęził (ale to kwestia subiektywna, jestem strasznym minimalistą)
Moim zdaniem po takich drobnych zmianach projekt znacznie zyska na estetyce. Pozdrawiam.
stoprocent
8.12.2006, 16:20:29
1. Wszedzie anti-alias'in. BLE
2. Nieostre zdjecie .
3. Kreski sa za bardzo widoczne.
4. Widac ze nie wiesz co za bardzo zrobic z przestrzenia strony, wielkie boxy, wielkie marginesy.
5. Lodka ma duze nasycenie koloru czerwonego (rozowy zamiast bialego) wyglada jak zdjecie sprzed 20 lat.
6. Wielki kontener menu, a czcionka malutka.
7. To co juz inni mowili, bardzo kiepska jakosc loga
enigma
8.12.2006, 17:38:57
za dużo tych białych "dziur"
"obozy żeglarskie" - zmieniłbym czcionkę
łódka jakaś fioletowa
jak dla mnie poza tym ładnie
7/10
Pozdrawiam
Świat nie konczy sie na odcieniach niebieskiego...
+ topmenu bardzo ładne i nic nie zmieniaj
+ napis nawigacja i ta róza genialny
+ łądnie wygląda głowny konterer, zaokrąglone brzegi etc.
- Wywal to zdjecie z logo a wrzuc jakies nieniebieskie(pomaranczowe?) moze jakies łódki o zachodzie słonca?
- zmien sposob umieszczania tresci, te skrzynki na tresc są zbędne i moim zdaniem po pierwsze źle wyglądają a po drugie źle się z nich czyta. Zastosuj lekkie gradienty i obramowania, zmien czcionki
- menu zmontuj w stylu napisu "Nawigacja"
Pablo202
11.12.2006, 10:04:38
Jak to mówią-pełen profesjonalizm:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.