Anyway. Pisze na to forum, bo zadne inne nie wydaje mi sie pasowac. Jesli popelniam blad, prosze o wybaczenie i przeniesienie w prawidlowe miejsce.
Otoz od pewnego czasu kraze wokol fundacji Wielkiej Orkiestry Swiatecznej Pomocy. Jedna z rzeczy ktorymi sie interesuje jest dzialanie sztabow (jako ze zajmuje sie spolecznosciami w projektach wolontarycznych, takie zainteresowanie jest ze wszech miar uzasadnione

Przy okazji rozmow na ten temat, dotarlo do mnie, ze sztaby te w zakresie stronek internetowych dzialaja absurdalnie chalupniczo zuzywajac przeogromne zasoby ludzkie na coroczne przygotowanie jakichkolwiek stron WWW.
Od slowa do slowa, powstal w mej glowie pomysl uproszczenia tego i zbudowania dosc prostego CMS'a, ktory zmniejszylby ilosc pracy przy tym do absolutnego minimum.
Projekt jest oczywiscie wolontaryczny, wydaje mi sie, ze niezbyt duzy, zwlaszcza, ze mamy spokojnie rok czasu, aby go zbudowac, no i jestem ciekaw, czy na tym forum znajda sie ludzie chetni pomoc w tym, czy to jako wyraz wdziecznosci, czy jako szanse na zrobienie czegos dobrego, czy tez jako okazje do sprawdzenia sie i zbudowania czegos, co byc moze w przyszlosci mogloby posluzyc innym organizacjom charytatywnym.
Jesli ktos jest zainteresowany (na tym etapie interesuja mnie przede wszystkim osoby ze sporym doswiadczeniem, wyobraznia, zdolne pomoc zaplanowac cala architekture systemu, etap wklepywania kodu zacznie sie pozniej), to prosze o kontakt czy to mailowy - zbigniew+wospcms@braniecki.net, czy to poprzez dopisanie sie i edycje Wiki:
http://wiki.braniecki.net/index.php?title=...s:WO%C5%9AP_CMS
Mysle, ze to wspaniala okazja do zrobienia czegos fajnego niskim kosztem, mam nadzieje, ze nie jestem w tym odosobniony