Buszmen
17.09.2003, 17:37:02
Mam pytanie, czy ktoś może mi powiedzieć jak ukryć, lub nadpisać adres w paku adresu, żeby był cały czas ten sam. Może trzeba jakoś zkonstruować całą stronę?? Potrzebuję po prostu ukryć wszystkie pliki php, tak żeby w pasku adresu był cały czas pokazany np. index.php !
Może funkcją header?
Odpada budowanie wszystkiego w jednym pliku :wink:
Stilgar
17.09.2003, 18:06:53
Spróbuj wsadzic wszystko do ramki. Wprawdzie rozwiazanie nie phpowe, ale chyba o taki efekt ci chodzi.
Stilgar
Buszmen
17.09.2003, 20:26:46
Hmmm....
Niestety ramki mi nie pasują! :cry:
To musi być coś z php...albo Java lub JavaScript :idea:
rzseattle
17.09.2003, 20:39:36
mozesz danym plikom przyporzadkowac swoje id i potem w pasku adresu podawac tylko to id dzieki ktoremu plik index.php rozpozna jaki plik includowac,,,, sa tez rozwiazania bardziej zaawansowane ale mysle ze na twoj uzytek wystarczy poprostu tablica w stylu $page[3]='add_user.php'
a puzniej na stronie tylko include($page[$_POST['id']])
kliszaq
17.09.2003, 20:41:55
ramki to dobre rozwiazanie, wtedy gdy ustawisz wysokosc jednej z nich na 1 px...
poza tym przekazywanie strony w pasku adresu chyba odpada?(np index.php?dzial=kurswww) ?
bo nie ma szans, abys headerem przekazywal...
uboottd
18.09.2003, 07:35:28
Troche moze dziwne, ale skuteczne:
plik index.php includuje pliki wskazane przez jakas przekazywana zmienna, ale zmienna jest przekazywana zmiennymi sesyjnymi a nie w linku. Masz to co chciales - w location przegladarki masz tylko indeks.php i nic wiecej a stronka dziala. Ale uwazaj, to rozwiazanie ma kilka pulapek: Po pierwsze jak nie zrobisz tego dobrze to moze powaznie utrudnic korzystanie z serwisu, dwa niektore przegladarki sa tepe jak polsiver i nawet jak im dasz odpowiednie znaczniki zeby nie cachowaly tej strony to one i tak to zrobia, co skutecznie zapobiegnie dzialaniu jakichkolwiek linkow.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.