Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] nowa sesja po otwarciu strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Polik
Witam!

Na poczatku opisze sytuacje: jestem na stronie glownej. Klikam na link, pojawia sie nowe okna przegladarki w ktorym odpala sie strona z sesja. Ustawiaja sie wtedy jakies zmienne sesyjne, przyposcmy, ze chodzac po tej stronie modyfikuje je po czym zamykam okno ze strona sesyjna. Nastepnie znowu klikam na link na stronie glownej. Pojawia sie okienko ze stona sesyjna tylko, ze wszystkie zmienne maja wartosci takie jak przed zamknieciem tego okna.

Teraz pytanie: jak zrobic, zeby po kliknieciu na stronie glownej w link na stronie sesyjnej zmienne resetowaly sie? Chodzi mi o to, ze jak zamkne strone z sesja chce zeby sesja zginela. Zeby po ponownym otwarciu tej strony zmienne nie mialy wartosci poprzednio ustawionych.

Nie wiem jak to moge dokladnie wytlumaczyc. Mam nadzieje, ze wiecie o co mi chodzi?

Pozdrawiam i licze na wasza pomoc!
legorek
Dość niejasno sprecyzowany problem.
Sesje nie są zależne od tego ile sobie okienek pootwierasz.

Zasada: Jedna witryna->jeden użytkownik->jedna sesja.

Możesz wyczyścić sesję na początku strony session_destroy" title="Zobacz w manualu php" target="_manual
WereWolf
może spróbuj na nowej stronie ustawić nowy identyfikator sesji, wtedy będzie to zupełnie inna sesja, nie związana z poprzednią
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.