wojto
22.12.2006, 11:18:48
Witam,
wiem jak zrobić, aby filmiki odtwarzało w naszym odtwarzaczy flasha, ale mam pytanie, jak zrobić, aby w rogu odtwarzanego filmu było logo mojego serwisu?
Tak jest np. na wrzuta.pl, w prawym dolnym rogu jest napis "wrzuta".
Czy takie coś się robi podczas konwersji danego filmiku do odpowiedniego formatu, czy może to logo jest zaszyte na przeźroczystym tle w odtwarzaczu?
Jeżeli znacie jakieś materiały, to dajcie linki.
hwao
23.12.2006, 11:29:28
Tak jak pisałeś są dwa sposoby, albo nakładasz nowa warstwę z logo we flashu, albo podczas kompresji filmu dodajesz.
wojto
23.12.2006, 12:14:54
ok, jeżeli chodzi o flash, to leży to w gestii flashowca
ale jak nakładać ten obrazek podczas kompresji? prosiłbym o jakiś przykład linka, bo raczej nie nakłada się tego obrazka na każdą klatkę
hwao
23.12.2006, 17:18:57
Biblioteki do operacji na plikach wideo powinny mieć do tego jakieś api.
Zależy też od tego jak robisz filmik... część trzeba poddać specjalnej obróbce zanim będą mogły być odtwarzane przez "flashowego player'a".
Za mało opisałeś jak robisz, żeby można było Ci pomóc. Jak kompresujesz filmik do wersji przystępnej dla flasha, poczytaj o narzędziu jakim to robisz, pewnie ma możliwość nałożenia takiego znaczka.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.