Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: mm.pl a mysql
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
sparkzi
Witam,
tak jak w temacie, posiadam strone od mojego dostawcy(multimedia.pl) i nie wiem jak sprawdzić czy opróćż obsługi php jest tam także mysql.
PHPinfo:
www.mm.pl/~sparkzi/info.php
Z góry dziękuje za pomoc
bogdan89
MySQL jest zainstalowane na tym serwerze... świadczy o tym to, że wogole w info php wyświetlane są informacje o wersji i konfiguracji MySQL.

Jeżeli nie wiesz jak zarządzać bazą danych, najlepiej skontaktuj się z dostawcą.
sparkzi
chodzi mi głownie o to jaki jest host mysql zeby moc spokojnie uzywac skryptow.
Amorph
Skontaktuj się:
Admin
skowron-line
ja mam neta w MM ale nawet nie wiedzialem ze mam jakies konto u nich na serwerze guitar.gif
Sabistik
Przenoszę na hp.

ps ~bogdan89 pisze głupoty. ;p
Cysiaczek
Hmm... Napisałem do admina, ale trochę to potrwa, więc pytam tutaj - czy ktoś zna parametry tj. host i użytkownik do połączenia się mysql na mm.pl ?
Dodam, że standardowe nie działaja :/

Dzieki.

Pozdrawiam.
Fallout
hehe mm i mysql? pierwsze slysze smile.gif napewno nie udostepniaja mysql dla uzytkownikowoto sie nie martw, no chyba ze w drodze wyjatku ale szczerze watpie

wesołych smile.gif
Cysiaczek
To po kiego grzyba te funkcje są dostępne na serwerze?
Tak wogóle, to jesteś pewny, czy tylko przypuszczasz?

Wesołych : )
tiraeth
@Cysiaczek: A może sami korzystają z MySQL'a więc mają skonfigurowanego Apache'a i php pod niego? smile.gif Przecież nie muszą dawać dostępu klientom do bazy?

Hosty to mogą być np.: localhost, sql.mm.pl, mysql.mm.pl etc. Napewno któryś musi działać, co nie znaczy, że od razu zaloguje, a nie zaloguje gdy:
a) nie dostaliśmy hasełka do sql'a
cool.gif login i hasło z ftp nie działają do bazy
c) baza jest niedostępna dla klientów

Wesołych smile.gif
mracidburn
Oczywiscie, ze mozna korzystac z bazy danych, wystarczy zainstalowac phpmyadmina smile.gif Zatem jak widac zaden problem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.