<? // Pobiera od użytkownika nazwę i hasło. Jeżeli dane są prawidłowe, // wyświetla tajną informację, a jeżeli nie - informację o błędzie. 'marek' => '1wgd7w3', 'henryk' => '56sghx'); if (($_POST['uzytkownik']) && ($_POST['haslo'])) { // wartości w formularzu są wpisane if ($hasla[$_POST['uzytkownik']] == $_POST['haslo']) { } else { } } else { // nie ma wpisanych danych, wyświetlamy formularz } ?>
Ja go trochę przerobiłem jednak mam pewien problem skrypt wygląda tak:
<?php ?> <HTML> <HEAD> <META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-2"> <TITLE>Informacja na hasło</TITLE> </HEAD> <BODY> <?php if (($_POST['login']) && ($_POST['pass'])) { // wartości w formularzu są wpisane $query = mysql_query("SELECT * FROM gracze WHERE ksywa = '{$_POST['login']}' and pass = '{$_POST['pass']}'"); } else { //tresc sajnej strony:) } } else { // nie ma wpisanych danych, wyświetlamy formularz } ?> </BODY> </HTML>
Chciałbym żeby już jak ktoś się zaloguje raz to już będzie pamiętany na każdej stronie serwisu. I Dodatkowo zamiast formularza logowania wyświetlało się np. Witaj Mike122! i np. USTAWIENIA. Proszę o pomoc i o poprawienie skryptu jeśli jest coś źle.