Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: pomoc z baza - filtrowanie pol kombi
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > Access
tbr
Witam
bardzo prosze o pomoc smile.gif jestem jeszcze dosc zielony jesli chodzi o accessa i bazy danych.
Mam do zrobienia projekt na zaliczenie. Robie projekt bazy danych przychodni. Mam juz wszystkie tabele i formularze.
Relacje w tej bazie wygladaja tak:

Problem jest nastepujacy:
Chodzi o te, ze gdy wybieram w polu kombi o nazwie "specjalizacja" okreslona specjalizacje, w polu "Nazwisko"(rowniez kombi) maja sie pojawic tylko przefiltrowane nazwiska lekarzy, ktorzy maja wybrana specjalizacje(np. wybieral lekarza rodzinnego i do wyboru mam tylko nazwiska lekarzy rodzinnych). Niestety tak sie nie dzieje.
tak wyglada fromularz:

nie moge sobie w zaden sposob z tym poradzic. Probowalem podejrzec rozne gotowe rozwiazania dostepne na stronach z pomoca do Accessa, ale nic z tego.
Jesli ktos moglby mi w jakis sposob pomoc, bylbym bardzo wdzieczny.
spook
Witam
Ciężko odpowiedzieć bez sprawdzenia praktycznego, ale czy nie wystarczy dać w polu kombi "lekarz" w źródle wierszy w instrukcji SQL dodać pole id_Specjalizacji i tu dodać kryterium wartość pola "Specjalizacja" z formularza "Wizyty"?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.