hzl_91
1.01.2007, 17:05:06
Siema. Kiedyś robiłem design pewnemu kolesiowi. Miała być strona o grze. Wiec zrobiłem design o tej grze. Było to jakieś pół roku temu. Dzisiaj wchodzę na DevBloga Wicko. I co ujrzałem? Mój design wykorzystany bez zapłaty jako default theme dla jego cms. Co mam zrobić? Gdzie to zgłosić?
Cysiaczek
1.01.2007, 17:34:51
Skontaktuj się z autorem cms'a i poproś o usunięci/zapłatę/co tam chcesz. Masz jakiś dowód na to, że to Twój design? Jakieś pliki projektu?
Pozdrawiam.
Wicko
1.01.2007, 17:41:14
Nie musi ;-) To jego design.
Kiedys robil go dla mnie, ale go nie zaakceptowalem. Pozniej potrzebowalem szybko jakiegos layouta coby oprawic CMSa, wiec pocialem to co mi przeslal (nie zrobil zancyh watermarkow).
Chlopiec zapomnial jednak dodac, ze strona oparta o ten layout nigdy nie powstala i nie byla dostepna publicznie, byl on tylko na moim localhoscie ;-)
btw. jak moglbym jako defaultowy skin do CMSa dac layout strony o Saints Row?
Do posta nizej:
;-)
--
Widzę, że hzl widzial mojego posta i odpuscil sobie, temat chyba zakonczony ;-)
Nickel
1.01.2007, 18:17:31
Wicko:
http://www.oswd.org/ - to tak na przyszłość ;]
Nie ważne gdzie go opublikowałeś, nie nabyłeś do niego praw, także go sobie przywłaszczyłeś.
To tak jakby ci pokazał auto, ty miałeś sobie je obejrzeć a jeździsz sobie nim po swoim mieście.
hzl_91
1.01.2007, 21:49:24
Noto co Wicko 60zł na moje konto jutro wyślę Ci na PW mój nr. konta

A poza tym ciężko było w google poszukać. Piszesz CMS 'y na zaje**stym poziomie, a z google nie umiesz korzystać?
ActivePlayer
1.01.2007, 22:14:36
to nie miejsce na publiczne kłótnie o pieniądze. załatwcie sprawe między sobą
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.