Alek
22.09.2003, 09:04:20
Pytanie moze banalne, moze mam dzis zacme i nie potrafie znalezc w archiwach i na google, ale:
Czy istnieje odpowiednik mysql_data_seek() dla wyniku pobieranego przez mysql_fetch_array() ?
Chodzi o to zeby ponownie wykorzystac wynik poprzedniego zapytania a nie "meczyc"

baze pytaniem o to samo jeszcze raz.
pozdrawiam
Alek
scanner
22.09.2003, 10:08:26
ADOdb i cachowanie wyników?
uboottd
22.09.2003, 10:20:26
Moment, przeciez mysql_fetch_(array,object,row,assoc)
pobieraja wiersz, a mysql_data_seek przesuwa wiersze nie pytajac kto je pobiera. Wiec czemu nie mialaby dzialac dla ktorejs ztych funkcji wlasnie mysql_data_seek ?
Alek
22.09.2003, 10:26:53
Na www.php.net w manualu przeczytalem ze mysql_data_seek() dziala w przypadku pobierania przez mysql_fetch_row().
Probowalem tej f-cji na tab. mysql_fetch_array() ale mi nie dzialalo. Byc moze wiaze sie to z roznym pobieraniem z wyniku zapytania (tab. asocjacyjne / tab. indexowane numerycznie), sam nie wiem.
pozdrawiam
Alek
uboottd
22.09.2003, 10:46:25
mysql_fetch_row jest jako przyklad jedynie, zauwaz ze w komentarzach masz tez przyklad dla mysql_fetch_object.
Po zatym:
[php:1:98c55e9542]
mysql_connect("","root","");
mysql_select_db("test");
$res = mysql_query("select * from a");
print_r(mysql_fetch_row($res));
mysql_data_seek($res,0);
print_r(mysql_fetch_object($res));
mysql_data_seek($res,0);
print_r(mysql_fetch_array($res));
mysql_data_seek($res,0);
print_r(mysql_fetch_assoc($res));
[/php:1:98c55e9542]
zwraca informacje na cztery sposoby jednego i tego samego wiersza. Poszukaj, moze gdziec cos zle przekazujesz ?
Alek
22.09.2003, 11:00:09
faktycznie, to byla wina mojej dzisiejszej zacmy :oops:
dzieki za pomoc
pozdrawiam
Alek
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.