pisałem ostatnio taki skrypcik i napotakalem takie efekty :
1) jezeli po zalogowaniu kliknę linke wyloguj i zaczne "cofać przegladarka" - (back || ATL + lewa strzalka) to przejde przez forme zaloguj do strony startowej z jaka wystartowala przegladarka. W tym przypadku nie ma nic w tym dziwnego. Czytaj nr 2)
2) jezeli po zalogowaniu kliknę linke test_1 a nastepnie powtórze czynnosci z pkt 1 od kliknij wyloguj to przegladarka zapyta mnie o przeslanie zawartosci POST z formularza, klikajac ok zaloguje sie ..... a tego nie chce.
Pytanie brzmi dlaczego po zalogowaniu, kliknieciu linki test_1 a nastepnie wyloguj przegladarka oferuje mi dane ktorych w pkt 1 nie oferowala

Co do ustawien:
- przegladarka mozilla z obsluga cookies
- php z opcjami :
session.cookie_lifetime=0
session.use_cookies =1
session.autostart=0
session.use_trans_sid=0
temat bezpieczenstwa przekazywanych danych oraz estetyki kodu prosze zostawic w spokoju, zdaje sobie sprawe z jego poziomu.
Z góry dzieki za pomoc .
<? if($_SESSION['zalogowany'] != "tak") { if($_POST['op'] == "1" ) { if($_POST['login'] == "a") { $_POST['login'] = ""; $_SESSION['zalogowany'] ="tak"; }else{ $error=1; } $_POST['op'] = ""; } } if($_SESSION['zalogowany'] == "tak") { if($_GET['r'] == "1"){ } echo "Jestes zalogowany<br> <a href="test.php?r=1">WYLOGUJ</a><br><br><br> <a href="test.php?we=12">test 1</a>"; }else{ if($error == "1") { $error=0; } <INPUT type="hidden" name="op" value="1"> </table><BR> <INPUT type="submit" value="Zaloguj"> </form>"; } ?>