Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Help me ! - php, layuot
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
radiofirex
Jak mam zrobić stronę w php ? Mam layouta, skrypty i nie wiem jak mam zrobić żeby to wszystko połączyć razem :/ Pomocy !

Lay prezentuje się tak:

http://img372.imageshack.us/img372/2382/laygc4.jpg

Wiem, że trzeba to jakoś pociąć tylko nie wiem jak i co dalej z tym zrobić.
cadavre
1. Nie ten dział.
2. Rozjechanie forum przez obrazek - stosuj thumby (imageshack.us).

Jak "to zrobić"?
1. Tniesz lay.
2. Piszesz HTML + CSS żeby pasowało.
3. Korzystasz z template'ów lub po prostu wstawiasz kod.
Jednak po tym co zaprezentowałeś wątpię, że nawet punkt pierwszy wykonasz. Możesz jedynie liczyć na zrobienie tego za $.
radiofirex
nom, ale jak to pociąć ?
MrMag
nozyczkami albo w photoshopie/photopaincie.
radiofirex
OK, ale na jakie kawałki ?
MrMag
a to juz zalezy od ciebie. kwestia htmla
radiofirex
a w htmlu jak to połączyć ?
mike
Mam dwa pytania:
1. Znasz choć podstawową obsługę Photoshopa, Gimpa bądź innego programu, za którego pomocą jesteś w stanie pociąć grafikę? I wiesz w ogóle co oznacza cięcie grafiki?
2. Znasz (X)HTML tak by samodzielnie złożyć średniej trudności stronę?

Jeśli na powyższe pytania odpowiedź brzmi nie, bądź dość średnio to daj sobie siana.
Tak samo jak nie nauczysz 10-latka fizyki kwantowej tak samo i my Ciebie nie nauczymy cięcia.

A teraz mam prośbę: proszę zmienić tytuł wątku inaczej zostanie on zamknięty.
W Regulaminie jest szereg wskazówek jak formułować tytuły wątków tak aby były wartościowe.

P.S.
Przenoszę na Hydepark.
Bo nie wiem czy wiesz ale to nie ma żadnego związku z php.
radiofirex
dałem laya grafikowi, został on pocięty a ja otrzymałem wszystkie kawałki i plik .html prezentujący się następująco:

http://www.radiofirex.exh.pl/indexyy.txt

mam jeden kawałek z polem na newsa.... posiadam także system newsów - jak zrobić aby newsy były wyświetlane na tym polu. A dokładniej chcę się dowiedzieć jak wkleić plik .php na któyś z kawałków tegoż laya. Próbowałem przez opcję <? include('aresik') ?>, ake gdzie wstawiłem to mi się wszystko rozjeżdżało :/
envp
Daj sobie spokój z tym, albo naucz sie podstaw, o których pisał @mike_mech
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.