Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ankieta - badanie poziomu społecznej akceptacji praw dla mniejszości seksualnych.
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
mike
Witam,

W związku z tym, że Hydepark to dobre miejsce na zbieranie różnego rodzaju opinii, to i ja skorzystam z tej możliwości.
Proszę o wypełnieni ankiety na temat poziomu społecznej akceptacji praw dla gejów i lesbijek.

Zamieszczam tą ankietę tutaj ponieważ potrzebna mi opinia grupy mężczyzn, a nie ma co ukrywać 99.99% użytkowników forum to faceci.

Ankieta zawiera kilka pól "uzasadnij odpowiedź" (ankieta jest w całości anonimowa), ale jeśli ktoś chciałby coś dodać w związku z poruszanym tematem, może to zrobić również na forum (ale traci swoją anonimowość).

P.S.
Ankietę zamieszczam na prośbę swojej Narzeczonej.
A wyniki ankiety będą wykorzystywane tylko i wyłącznie w celach edukacyjnych.
hwao
Będą gdzieś dostępne wyniki ankiety?
envp
Poszło smile.gif Też chętnie zobaczyłbym te wyniki
TAMLYN
Ok, wypełniona tongue.gif Co do wyników... @mike_mech może zamieściłbyś je tutaj?
mike
Dzięki za zainteresowanie i wypełnianie.

Ankieta krąży zarówno w wersji elektronicznej jak i papierowej, ale obiecuję, że jak tylko wyniki zostaną podliczone to opublikuję je tutaj na forum.

(wyniki ankiety podeślę ok. końca przyszłego tygodnia)
tiraeth
Wypełniłem, też chciałbym zobaczyć wyniki smile.gif
enigma
wypełniona smile.gif
nie jestem socjologiem, ale chciałbym się podzielić jednym odczuciem czy też sugestią odnośnie ankiety. Chodzi o pytanie Proszę sobie wyobrazić, jak zareagował(a)by Pan(i), gdyby okazało się, że gej/lesbijka ma zostać: odpowiedzi na to pytanie nie są wg mnie jednoznaczne bo reakcja zależy trochę od tego jak dana osoba (homoseksualista) zachowuje się bądź będzie się zachowywać w danej pozycji społecznej. Wiadomo wszędzie są ludzie i ludziska.
Cieszę się że mogłem pomóc
Pozdrawiam
Jarod
Wypełniłem i czekam na wyniki.
mike
Cytat(enigma @ 13.01.2007, 22:05:24 ) *
wypełniona smile.gif
nie jestem socjologiem, ale chciałbym się podzielić jednym odczuciem czy też sugestią odnośnie ankiety. Chodzi o pytanie Proszę sobie wyobrazić, jak zareagował(a)by Pan(i), gdyby okazało się, że gej/lesbijka ma zostać: odpowiedzi na to pytanie nie są wg mnie jednoznaczne bo reakcja zależy trochę od tego jak dana osoba (homoseksualista) zachowuje się bądź będzie się zachowywać w danej pozycji społecznej. Wiadomo wszędzie są ludzie i ludziska.
Cieszę się że mogłem pomóc
Pozdrawiam

Cześć,
z tej strony Agata - ta z Avatra smile.gif Otóż moim zdaniem to może od tego zależeć ale nie musi. Możesz przecież nie znać tej osoby, no i niby skąd mamy wiedzieć jak będzie się zachowywać ta osoba?? Pytania są przypuszczające.
Dziękuje za uwagę do ankiety smile.gif
Pozdrawiam i bardzo dziękuję za wypełnianie.
Wykrywacz
I tak ci nie wierzymy, wszyscy wiem że na Avatarku jest Mike.
Cytat
Proszę sobie wyobrazić, jak zareagował(a)by Pan(i), gdyby okazało się, że gej/lesbijka ma zostać: odpowiedzi na to pytanie nie są wg

Ja jakoś nie widzę trudności w tym pytaniu. Jest one przypuszczające czy miałbyś coś przeciwko temu, aby w sąsiadem za ścianą bądź księdzem został homoseksualista. Warunki społeczne w tym momencie są chyba znane?
Turgon
mike_mech: Robię tą ankietę i np. jeśli maja być uzasadnienia, to także do tych pytań w sprawie np. "Pana(i) szefem (szefową) w pracy". Jest to ankieta nie pełna!
Z resztą co do księdza, to przecież ona ma żyć w celibacie, więc gejem nie mógłby być .
mike
Cytat(Turgon @ 14.01.2007, 10:34:50 ) *
mike_mech: Robię tą ankietę i np. jeśli maja być uzasadnienia, to także do tych pytań w sprawie np. "Pana(i) szefem (szefową) w pracy". Jest to ankieta nie pełna!
To czy ankieta jest pełna czy niepełna to akurat decyzja którą podejmuje ankieter a nie wypełniający tongue.gif
Nie ma innych pól uzasadnij, z tego powodu, że w pracy do której ta ankieta będzie dołączona najważniejsze są uzasadnienia z pól w których one są.
Po co dawać pytania, na które odpowiedzi nie będą nas interesowały? Tylko po to żebyś poczuł się spełniony uzasadniając każdą odpowiedź?

Cytat(Turgon @ 14.01.2007, 10:34:50 ) *
Z resztą co do księdza, to przecież ona ma żyć w celibacie, więc gejem nie mógłby być .
Oczywiście że może być.
Ksiądz nadal jest mężczyzną, nadal posiada organy produkujące hormony a te hormony nadal działają.
Celibat to wstrzemięźliwość seksualna a nie aseksualizm.
No i poza tym wszystkim ksiądz nie zawsze był księdzem, prawda?
kriqs
Cytat

wydaje mi se ze jednak moze byc gejem ale nie musi wspolzyc ( sex ). wystarczy ze sie z tym identyfikuje, przynajmniej tak mi sie wydaje. A tak pozatym po czym poznac ze ktos jest gejem jak to zakwalifikowac questionmark.gif czy tylko po tym ze sie kocha z facetami, wydaje mi sie ze nie. Przeciez jak ktos jest cale zycie prawiczkiem( ekstremalna sytuacja, tak jak i ksiedza smile.gif ) to nie oznacza ze jest ... no wlasnie kim smile.gif questionmark.gif.

pozdrawiam

ps. pytania retoryczne zostaly uzyte smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.