Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: APek z dwiema antenami
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
cadavre
Mam problemo-pytanie. tongue.gif

Otóż sporo firm - np. Linksys produkuje APeki z dwiema antenami. WRT54GL

Czy taki APek można podłączyć tak, by do jednego złącza podpiąć antenę mojego providera, a drugą anteną rozprowadzać sygnał po domu?

Schemat:
Turgon
Nie jestem do końca pewien, ale chyba tak się da. Najczęściej na takiej zasadzie działają radiolinie ;]
cadavre
Pan od sieci (nie mojej) powiedział, że "to se ne da" na tanich APekach. Nie wiem co miał na myśli mówiąc "tanie", ale jego słowa to powód by zapytać Was.
kwiateusz
podejrzewam ze sie nie ma a 2 anteny sa w celu zwiekszenia mocy sygnału cos a'la MIMO smile.gif
cadavre
Zatem pozostaje kupno dwóch APeków.
Turgon
cadavre: Wszystko se da ;] Co ty masz za sieć ? Bo pytałem staruszka i mówił, że podobne rozwiązanie stosują w radiolinii między dwoma miastami.
envp
Da sie tak zrobić, poszukaj na allegro takich AP, to raz a dwa to da sie to zrobić tylko a AP do tego przystosowanych, czyli muszą chodzić w dwóch trybach i wcale nie jest powiedziane, że taki AP jest droższy.
cadavre
Jak ten tryb się nazywa? "Bridge" mają wszystkie...

BTW http://www.wififorum.pl/ftopic10898.html Jakiś wifi-amator pytał o to... EOT zdaje się. Dzięki. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.