Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wybór słuchawek
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
DeyV
Hej

Moje ulubione słuchawki Philips'a zakończyły dziś swój żywot. Dobrze sobie działały przez kilka lat, jednak fotel okazał się silniejszy winksmiley.jpg I po trzecim czy 5 lutowaniu kabli i wtyczek trzeba sobie jednak powiedzieć "żegnajcie" smile.gif.

W związku z tym zastanawiam się nad wyborem kolejnych.

Nie jestem może jakimś audiofilem, dlatego raczej nie planuję zakupu sprzętu za 500 czy 1000 zł.
Chciałbym kupić duże nauszne słuchawki z dosyć długim (z 4m) kablem, na tyle silnym, że nie zerwę go przy pierwszym szarpnięciu.

Na Allegro widzę sporo sprzętu w granicach 100 - 150 zł, nawet o dość dobrych parametrach (jakieś Technicsy i Sony), zastanawia mnie jednak ich wytrzymałość, co ma, niestety, w tym przypadku priorytetowe znaczenie.

Możecie coś polecić?
hwao
DeyV w takim razie polecam Ci zastanowić się nad zakupem jakiś słuchawek bezprzewodowych. smile.gif Zniknie potrzeba mocowania się z sprzętem domowym i walka o kabel. Dodatkowo przestanie Cię ograniczać "długość" kabla i zyskasz ~100m swobody. winksmiley.jpg Jeżeli chodzi o ładowanie to większość z nich ma stacje dokującą i same się ładują ładnie przez noc.

Ważne może się też okazać czy potrzebujesz mikrofonu przy nich i czy nie przeszkadza Ci ewentualnie wolno stojący.

Jeżeli spodobał Ci się Philips to warto by było zostać przy nim. winksmiley.jpg Kiedyś byłem użytkownikiem starszego modelu "Bezprzewodowe Philips SBC HC-8850" i były dla mnie naprawdę dużym zaskoczeniem, podobno ten model (nowszy) jest jeszcze lepszy - ciężko mi sobie to wyobrazić. smile.gif Co do ceny to trzeba by się rozejrzeć.

Obrazek

Mój kumpel jest graczem i polecał mi słuchawki "Creative HQ - 1700" nie testowałem, ale znając go to na pewno bardzo dobry wybór. Duży plus to cena ~120zł.

Obrazek

Jeszcze Strzałek ostatnio jakieś nowe, ale nazwy nie pamiętam - cieszył się ze drgają. smile.gif
Turgon
hwao and DeyV: Radziłbym bez Creativów. Mam złe doświadczenia z tą firmą. Ogólnie niska jakość.
NuLL
Cytat
hwao and DeyV: Radziłbym bez Creativów. Mam złe doświadczenia z tą firmą. Ogólnie niska jakość.

Ogolnie bardzo dobrze uargumentowana odpowiedz.

Ja na codzien korzystam z dwoch par sluchawek.
-> Creative EP-630
-> Sennheiser HD555

Obie pary sobie bardzo cenie. Creative - jedne z najlepszych sluchawek dousznych - znakomite do komorek czy playerow Mp3 - przydatne kiedy jest sie w terenie - doskonale izoluja dzwieki z zewn. Mozna sie skupic nad czyms - podpinasz do notebooka i cisza smile.gif Jakosc dzwieku tez bardzo dobra jak na pchelki - swietne basy i ogolnie calosc nie do pogardzenia.

Ale my nie o tym.

Przez dlugi czas korzystalem z nausznych sluchawek Phillipsa ale niedawno wyzionely ducha rowniez. Dlugo sie zastanawialem nad kupnem drugich. Kupilem sluchawki za 360 zlotych. Na poczatku myslalem ze to glupota, ale kiedy powedrowalem do sklepu HiFi zmienilem zdanie. Przestrzennosc dzwieku - pojecie dla mnie zupelnie nowe smile.gif, znakomite basy ( na czym mi zalezalo ) i swietne wykonanie. Podejrzewam ze nie bedziesz ich mial na glowie przez godzine dziennie winksmiley.jpg wiec tym bardziej Sennheiser. Sluchawki sa bardzo dobrze dopasowane do glowy - nic nie uwiera czy cos podobnego. Poduszki sa swietnie wykonane, a material mily w dotyku. Otaczaja one cale uszy wiec wrazenie jest swietne :-) Przylacze kablowe jest z jednej strony tak wiec to tez chyba na plus smile.gif Kwestie ceny pozostawiam wlasnej ocenie danej osoby - warto gdzie pojechac, posluchac i sprawdzic co sa warte sluchawki za taka cene - oczywiscie Sennheiser robi tez tansze sluchawki niz 360 zlotych guitar.gif Np HD365 smile.gif

Przewodowosc i nie - zlacza tych sluchaweczek sa swietnie wykonane - tam gdzie jest zamontowany kabel w sluchawkach jest metalowa obwodka - do srodka nie zagladalem tongue.gif Wykonanie jacka tez pierwsza klasa. Osobiscie uwazam sie ze sluchawki bez ogona nie zapewnia takiej jakosci jak przewodowe. Latwo to zauwazyc - nie ma audiofilskich sluchawek bezprzewodowych tongue.gif

Radze sie zastanowic nad jakimis przewodowymi badz nie pelnymi Sennheiserami a gwarantuje ze nie bedziesz zalowal ani zlotowki wydanej na nie.
goya
HQ-1700:
składane
średniej wielkosci
lekkie (spokojnie można na miasto wyjść)
genialna jakosc
wygodne
DJski wyglad
przedłużany pałąk dla dopasowania do rozmiaru głowy
ekskluzywne wrażenie
http://www.skapiec.pl/site/cat/49/comp/82187_komentarze/
http://www.ceneo.pl/;015116942-10.htm
ActivePlayer
NuLL, jedna osoba z mojej rodziny jest DJ'em, i tez poleca firmę Sennheiser. "W tej kategorii cenowej nie do pobicia"
sztosz
Sennheiser'y są nie do bicia jeżeli chodzi o high-endowy sprzęt. W segmencie budżetowym jest po prostu ogromna konkurencja, a Sennheiser robi po prostu doskonałe słuchawki jak na tę cenę.
Vogel
Sony MDR-P80. Niedrogie, lekkie i wygodne. A zima grzeją uszy na przystankach winksmiley.jpg a jak chcesz coś porządnego to profesjonalne MDRV600 czy MDR7506.

Sennheiser - bez wachania.
ittmk
Mam sklep komputerowy [zmoderowane]

Tylko Altec Lansing....
Master Miko
Sennheiser. sam mam HD 280PRO, ale w niższym segmencie cenowym też coś się napewno super znajdzie.
darektbg
Ja tam polecam słuchawki reloop RH-3100, posiadam takie od miesiąca i jestem z nich w pełni zadowolony.
http://allegro.pl/item163771230_promocja_r...f_vat_4dj_.html

Pozdrawiam
Darektbg
goya
Sennheisery wg mnie nie są takie dobre jak Creative- a to dlatego, że miałam S i się zepsuły (zaczęły charczeć i potem przestały grać), a C mam dłużej i jak na razie jestem bardzo zadowolona..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.