Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: dual chanell
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
kapral
Mam taką płytę główną: http://pl.asus.com/480/images/products/1178/1178_l.jpg
I miałem jedną pamięć ram w 1 slocie (żółtym) teraz dokupiłem drugą kość i nie wiem w które gniazdo włozyć aby działały w dualu?
sztosz
Wsadzasz identyczną pamięć w żółty slot, i nie powinno być problemów. Tylko pamiętaj ze to muszą być takie same kości pamięci.
kapral
wsadziłem tak jak napisałeś - dwie kości są w żółtych slotach. Teraz system mi pokazuje że mam 1GB pamięci ale nie wiem jak sprawdzić czy pracują w duallu czy poprostu pamięć się zwiększyła, jest jakiś sposób na sprawdzenie tego?

BTW Nie dostałeś instrukcji do płyty?
kapral
Książeczkę mam ale po angielsku a mi się nie chciało uczyć języków i teraz są skutki sad.gif
A co do ekranu początkowego to bardzo szybko znika że nie mogę przeczytać co tam piszę
pavell
Jak wcisniesz pauze podczas uruchamiania to ci sie ekran zatrzyma i bedziesz mogl przeczytac..
kapral
Cytat(pavell @ 20.01.2007, 17:32:48 ) *
Jak wcisniesz pauze podczas uruchamiania to ci sie ekran zatrzyma i bedziesz mogl przeczytac..

Dzięki, pomogło - mam w Duallu smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.