Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Max selecta?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
kicaj
Mam pytanko z mozliwosci html'a

Ile maksymalnie pol moze zawierac <select>?

Kod
<select>

<option>1</option>

<option>2</option>

<option>3</option>

<option>?</option>

</select>
hamlecik
zrob sobie petle [manual:e576fe2ba9]for[/manual:e576fe2ba9] z selectem i zobacz.
uboottd
Hint: Skoro Gimp potrafi zapisac obrazek 2048x1576 jako tabelke w htmlu (jeden pixel - jedna komorka tabeli z odpowiednim bgcolor) i przegladarki potrafia to pokazac, to zanim dojdziesz do ograniczenia listy selecta to uzytkownikom znudzi sie przegladanie tej listy... smile.gif
hamlecik
to niech zostawi komputer wlaczony na noc :wink:
BzikOS
Cytat
Hint: Skoro Gimp potrafi zapisac obrazek 2048x1576 jako tabelke w htmlu (jeden pixel - jedna komorka tabeli z odpowiednim bgcolor) i przegladarki potrafia to pokazac, to zanim dojdziesz do ograniczenia listy selecta to uzytkownikom znudzi sie przegladanie tej listy... smile.gif

Oooo, a gdzie można zobacyzć obrazek "wygenerowany" w ten sposób? Nie mówię o takiej rozdzielczości, ale o takiej metodzie smile.gif
uboottd
np:
http://hydra.polsl.gliwice.pl/~uboottd/bzikos.html
wassago
Cytat

fajne, ale troche sie laduje...
OT: znasz jakis program ktory by z grafiki robil znaki ASCII w odp kolorze?? wiesz o co chodzi..
uboottd
sam nie znam, ale pewnie gogiel zna winksmiley.jpg
wassago
gogiel: http://www.text-image.com/convert/ :wink:
spenalzo
Taki skrypt mieści sie w 14 linijkach - pisałem sam i działał dobrze.
wassago
jak jeszcze masz to pochwal sie biggrin.gif potrzebuje cos takiego w php
spenalzo
Nie mogę znaleźć, ale podam schemat.

1. Otwierasz plik przy pomocy [manual:2c424fdf25]imagecreatefromjpeg[/manual:2c424fdf25] (lub png, jak wolisz).
2. Ustalasz próg (czyli co ile pikseli będzie odczyt, np. 8).
3. W pętli (uwzględniając próg) odczytujesz piksele.
4. Przy pomocy tego kodu uzyskujesz poszczególne kolory piksela.
5. Wyświetlasz określony znak (polecam @) w okreslonym kolorze i określonej czcionce (najlepiej verdana 11 bold).

Teraz to jest z 20 minut pisania.
wassago
zobaczymy ...

pozdrawiam
BzikOS
Zdaje się że mam jeszcze w domu ten skrypt spenalza, to jeśli chcesz to mogę Ci wieczorem podesłać.
spenalzo
Cytat
Zdaje się że mam jeszcze w domu ten skrypt spenalza, to jeśli chcesz to mogę Ci wieczorem podesłać.

Piractwo!!!! Zmoderować go!!!! Ale i tak bez CDKeya nie pójdzie.
GeoS
ROTFL biggrin.gif aaevil.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.