Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: projekt portalu
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
piotrekkr
Witam chcialbym napisac i osadzic w cmsie portal. Portal jak portal zawierac ma rozne informacje ale oprocz tego wszystkiego ma byc zrobiona rejestracja i konta uzytkownikow. Samo w sobie zrobienie rejestracji logowania i kont to nie jest wielki problem. Natomiast problem mam bo chcialbym aby kazdy uzytkownik na swoim koncie mial dla siebie strone www w moim portalu i zeby mogl ja edytowac (dodawac newsy ksiega goci itp). Nie wiem w jaki sposob to zorganizoac zeby pozniej jakis gosc wchodzac na
Kod
www.portal.pl/users/nazwa_uzytkownika/
mogl obejrzec strone danego uzytkownika. Nie za bardzo wiem jak to zaprojektowac. Czy tworzyc oddzielne bazy danych (a w nich tabele dla newsow ksiegi gosci itd) dla kazdego nowego uzytkonika czy moze w jednej bazie danych umiescic wszystkich uzytkownikow i w niej po jednej tabeli newsow ksiegi gosci itp itd dla wszystkich uzytkownikow. Dodam jeszcze ze kazdy uzytkownik bedzie mial podoba strone tzn bedzie kilka templatow i sobie bedzie mogl wybrac jaki template chce. Ma ktos jakies pomysly?? smile.gif
Wykrywacz
Ale rozdziel kod od grafiki, jaki user sobie tamplete wybierze to jego sprawa, to jest ew. zapis w bazie przy jego użytkowników, który będzie wskazywał na kolejnego css'a.

Jak newsy. Każdy user ma swój id. przy niusach księgach gości wsadz id_usera i po sprawie. robisz sobie potem selecta, gdzie whereujesz na id_usera. No i po krzyku.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.