Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Export Win Import Linux
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > Oracle
slaski
Witam

Potrzebuje jak w temacie wyeksportowac baze z calymi danymi na Win do Linuxa, na obu systemach mam zainstalowane baze Oracle 9.2.

Prosze o jakies sugestie w jaki sposob mozna przenies dane, probowalem przeniesc za pomoca templeta jednak niestety systemy te nie sa kompatybilne i nie da sie tak przeniesc bazy.

Uzyskalem rowniez informacje ze moge zrobic za pomoca dumpa.

Dodam ze dopiero zaczynam zabawe z oraclem i nie mam zabardzo pojecia jak to fachowo zrobic dlatego sie zwracam do Was.

Pozdrawiam i licze na pomoc..
SongoQ
Najlepiej bedzie zastosowac exp
slaski
Ok uzylem narzedzia exp baza ladnie sie wyeeksportwala, przeniosłem plik dmp na linux i przeszedłem do importu i pojawil sie problem..
Z tego co zauwazylem import jest mozliwy jezeli wczesniej mamy zalozona jakas baze danych i sie z nia polaczymy i wlasnie tu mam problem .

I tu moje kolejne pytanie czy da sie uzyc opcji imp tak aby sama z pliku dmp utworzyla importowana baze ?

Podczas eksportu uzylem opcji full=y.

Prosze o jakies sugestie.

Pozdrawiam

Zapomnialem dodac ze na linuxie nie mam zadnej zalozonej bazy i dlatego chcialem uzyc takiego narzedzia ktore mi przeniesie cala baze z danymi automatycznie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.