Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ilość jednorazowych połączeń do bazy
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
arczi
Witam,

rozgladam sie za dobrym hostingiem i natrafilem na oferte ovh. Jak dla mnie na pierwszy rzut oka wydaje sie wymarzona, zalezy mi na wysokim transferze, a 600gb/msc to wprost raj dla mnie biggrin.gif

ale nie wszystko takie kolorowe,
Ilość jednorazowych połączeń do bazy 10

no i pytanie, czy bedzie to dla mnie wystarczajace... nie orientuje sie za bardzo ile polaczen potrzebuje, bo wlasnie skonczylem moj PIERWSZY portal, no i doswiadczenia mi jeszcze brak w tej dziedzinie tongue.gif

mysle, ze przez pierwsze tyg liczba odslon bedzie na poziomie 10tys/dzien (bez przechwalania, poprostu po pierwszych opiniach i po tym co sam widze mysle, ze to raczej racjonalne oszacowanie smile.gif ), cms joomla...

mozecie ocenic cos na podstawie takich info?
acztery
10 zapytan czy 10 polaczen z roznymi kontami bazy danych ...

jezeli 10 zapytan olej to. bo sie nieopłaca. i jest zbyt mało.
kwiateusz
10 polaczen smile.gif to znaczy ze w jednym momencie 10 userow moze przegladac strone a anstepni beda odsylani z errorem.. nawet nie patrz na ten hosting to jakieś chore jest lub zrobione pod serwer na pliki tlyko i wylacznie
arczi
ehh... no to byloby zbyt piekne smile.gif 600gb/msc... smile.gif
Balas
Jezeli nie masz zbyt wielu odwiedzin powinno starczyc winksmiley.jpg Ja na swoim serwerze (tez ovh, ale promocja 1gb za darmo, wiec zbyt wiele nie wymagalem winksmiley.jpg ) mam max 3 zapytania i postawione na nim forum (przemo, wiec troche czasu zajmuja zapytania). Czasami pojawiaja sie errory, ale dopiero przy 15~20 uzytkownikach on-line.
wipo
A netart? też ma 600gb transferu. może jest droższy ale nie ma takich ograniczeń
kwiateusz
ale oni maja rocznie tyle a tu na miesiąc jest winksmiley.jpg jak Balasowi przy 15 userach sypie erorami to przy Twoich 10k zniechęcą sie dosc szybko do oglądania tej strony winksmiley.jpg
devnul
ehh, primo 10k uników na dobe to przy załozeniu 10 odswierzen na usera jakies 100k odswierzen na dobe - czyli w granicach 1,25 odswierzenia na sekunde - zakladając ze serwer podoła skyptom teorytycznie wszystko powinonbyc pieknie - ale - tak pieknie nie bedzie - czemu? a no dlatego ze ruch nie rozkłada sie idealnie - w godzinach szczytu moze byc kilknascie (albo i wiecej) razy wiekszy niz poza szczytem. wniosek - w szczycie mozesz miec nawet kilkadziesiat zapytan na sekunde - serwer raczej nie podoła - no chyba ze jakies niezle cachowanie do polaczen z baza danych bys wykorzytał.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.