Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] header a nazwa ramki
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Swirek
jest coś takiego jak target tylko że w parametrze header?
coś ala
  1. <?php
  2. header("Location: "url" target="costam");
  3. ?>

biggrin.gif
prosze nie pisać żebym sobie zrobił linka z parametrem target bo już się spodziewam takich odpowiedzi.
yaotzin
nie... bynajmniej ja sie nie spotkałem...., ale
Cytat
Bez wymuszania nowych okien
We wszystkich popularnych przeglądarkach użycie taga<a target="_blank"> i wymuszenie otwarcia linku w nowym oknie powoduje, że klawisz "Wstecz" nie działa. Nowe okno nie przejmuje historii stron odwiedzonych w oknie poprzednim, zatem klawisz "Wstecz" jest wyłączony. To zadziwiające, że w 2006 roku ludzie wciąż to robią. Nie rób tego. Nie wymuszaj otwierania linków w nowym oknie.
Chociaż JAWS zapowiada otwarcie nowego okna na głos, to jednak dosyć łatwo to przeoczyć, ponieważ jest to powiedziane pomiędzy tekstem linku a zawartością nowej strony. Home Page Reader ma trochę lepsze rozwiązanie - odgrywa specjalny dźwięk za każdym razem kiedy otwiera nowe okno. Natomiast Window Eyes, kolejny popularny program udźwiekawiający, w ogóle nie zaznacza otwarcia nowego okna.

Ze strony http://forum.purepc.pl/lofiversion/index.php?t196629.html post wystawiony przez mariosoft. PZDR.
Swirek
ale ja go nie otwieram w nowym oknie. parametr header jest u mnie konieczny podczas logowania.
mokry
No to może zamiast linka dasz meta refresh z 0sek.?
Swirek
no niestety nie działa sad.gif
Poradziłem sobie w inny sposób biggrin.gif
nie wiedziałem do tej pory że można używać polecenia target przy przyciskach smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.