Nigdy nie pisałem nic w HTML, ale ostatnio mam potrzebę zrobić pewien prosty projekt(Bez użycia SQL etc.)
Skrypt ma korzystać jedynie z danych wczytywanych z plików, oraz formularzy, a działać ma w ten sposób, że w pewnym miejscu strony, ma wyświetlać się pewien tekst (pobierany z pliku), a poniżej wyswietlać powiązany z tym tekstem formularz. Za pomocą tego formularza użytkownik ma wybierać co wyświetli się w następnej kolejności. Np. ma do wyboru 2 pola typu radio, metoda wysyłania to POST.
Mój problem tkwi w tym, że kiedy zaznaczam odpowiedniią opcję i wysyłam formularz, to nic się nie dzieje, dopiero kiedy nacisnę jeszcze raz "Wyślij", działa. Jak można temu zaradzić, żeby od razu po wysłaniu jednego formularza, na jego miejscu pojawił się kolejny(zalezny od wybranej w poprzednim opcji)
index.php
<html> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> <head> <link type="text/css" rel="Stylesheet" href="css/lucass.css" /> </head> <body> <body leftMargin=0 topMargin=0 marginheight="0" marginwidth="0" > <div align="center"> <center> <table border="0" width="60%" height="62" bordercolor=A4B7D1> <tr> </tr> <tr> <td width="18%" height="30" valign="top" class="TRESC" > <center> <br> <br> <br> </td> <td width="59%" height="30" valign="top" class="TRESC" border FRAME=box> <center>
<?php require_once 'main.php'; ?>
plik main.php
<?php require_once ('opisy.php'); require_once ('areas.php'); require_once ('funkcje.php'); { $floor=$zmienne[0]; $NS=$zmienne[1]; $EW=$zmienne[2]; } { $floor=$zmienne[0]; $NS=$zmienne[1]; $EW=$zmienne[2]; } for($i=0;$i<(int)$cur_loc[2];$i++) { } switch($_POST['move']) { case N: $NS--; break; case E: $EW++; break; case W: $EW--; break; case S: $NS++; break; case U: $floor++; break; case D: $floor--; break; case quit: quit(); break; default: break; } ?>
Pozostałe includowane pliki zawieraja tylko zmienne i kilka uzytych funkcji. Jesli beda potrzebne do zrozumienia to zamieszczę.
Proszę o pomoc.