Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] ankiety i cookies
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bronx
witam!

napisałem sobie kodzik (już dawno temu) i chodził... a ostatnio zauwazyłem że nie spełnia swojej funckji... to znaczy każdy może głosowac ile mu siępodoba:/ i nie wiem gdzie tu jest błąd :/

1. <?php
  2. include "polaczenie.php";
  3.  
  4. $key="ankieta".$_GET['id_ankiety'];
  5.  
  6. if(isset($_COOKIE[$key]))
  7. {
  8. $komunikat = "Nie możesz głosować 2 razy na tą samą ankietę !!<br /><br />(w przeciągu 24 godzin)";
  9. }
  10. else
  11. {
  12.  
  13. $komunikat = "Głos został zaliczony.<br /><br /><b>Dziękujemy</b>";
  14.  
  15. $zapytanie = mysql_query("UPDATE ankiety_odpowiedzi SET glosow = glosow + 1 WHERE id = "".$_GET['id_glosu']."" LIMIT 1") or die ("Wykonanie zapytania nie powiod?o si?");
  16.  
  17. $name = "ankieta".$_GET['id_ankiety'];
  18. $wartosc = "glosowano";
  19. $czas = time()+86400;
  20. $domena = "www.mojastrona.pl";
  21.  
  22. setcookie($name, $wartosc, $czas, "/", $domena, 0);
  23. }
  24.  
  25. echo "$komunikat";
  26. ?>

mógłby ktoś spojrzeć ?

pozdrawiam
skorumpowany
może masz wyłączone cookies? 8)
bronx
raczej nie możliwe bo pod wszystkimi przeglądarkami tak mam i ludzie też mówią że mogą głosować kilka razy :/
siemakuba
Cookiesa ustawiasz na dobę. Po tym czasie można już ponownie zagłosować - może tu leży problem?
Poza tym, ustawiając domenę na www.domena.pl cookies ważny jest tylko na tę jedną domenę - z domeny domena.pl można już śmiało zagłosować, podobnie z cokolwiek.domena.pl - najlepiej ustawić chyba na .domena.pl lub domena.pl

pozdr.
bronx
no dobra czyli problem był własnie w domenie smile.gif ale czy jak ustawie na domena.pl to czy jak ktoś w przeglądarce będzie miał www.domena.pl to będzie blokowało czy nie ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.