<?php include('./../../config/includes.inc.php'); $path = '/'.$_POST['path']; $plik=$_FILES['obrazek']['name']; if($_FILES['obrazek']['error'] > 0) { switch ($_FILES['obrazek']['error']) { case 1: $x='Rozmiar pliku przekroczył dopuszczalną wartość'; break; case 2: $x='Rozmiar pliku przekroczył dopuszczalną wartość'; break; case 3: $x='Plik został wysłany tylko częsciowo. Spróbuj ponownie!'; break; case 4: $x='Plik nie został wysłany!'; break; } } if($_FILES['obrazek']['type']!= 'image/jpeg' && $_FILES['obrazek']['type']!= 'image/png') $lokalizacja= FG_ROOT.$_CONFIG_['FG']['root']['imgDir'].$path.$_CONFIG_['FG']['root']['obrazDir']; //w $lokalizacja jest coś takiego: /srv/www/htdocs/fg1x/img/nowy/obraz (od htdocs wzwyz prawa są na 777) { } { } { { } } else { } ?>
Ustawiłem całej strukturze plików w folderze serwera prawo 777 i dalej problem ten sam...
Może istnieje jakiś sposób aby 'wymusić' żeby plik miał takiego i takiego właściciela, taką grupę i dowolne prawa do niego...?
Bardzo proszę o pomoc, bo nie wiem już co zawiniło , szukałem na forum, ale nie znalazłem (albo przeoczyłem, ale nie sądzę).
Mam zainstalowany serwer Apache 2.2.0, PHP 5.1.2 i Linuxa SuSe 10.1.