Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][mysql] Praca dyplomowa
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Lonas
Hej - nie wiedzialem w jakim dziale moge zadac to pytanie.

Czy ktoś ma może jakieś materiały które mogą się przydać w pisaniu pracy na temat zastosowania php i mysql ?
siemakuba
Ja mam! Google! :)

Nie wierzę, że praca dyplomowa ma taki temat: "Zastosowanie php i mysql". Prace mgr raczej wydaje mi się dotyczą bardziej zawężonego tematu. Zastosowanie do czego, w jakich sytuacjach?

Eh, nie ma zresztą znaczenia, wszystko znajdziesz w sieci i w księgarniach. Gdybyś podał jakiś konkretny temat, może ktoś by podrzucił jakiegoś niusa związanego czy coś.

Poza tym pamiętaj! Internet nie może być jedynym źródłem w twojej bibliografii :) Nawet przy pracy stricte dotyczącej internetu to chyba nie przejdzie :)

pozdr.
mike
Cytat(siemakuba @ 27.02.2007, 09:20:55 ) *
Poza tym pamiętaj! Internet nie może być jedynym źródłem w twojej bibliografii smile.gif Nawet przy pracy stricte dotyczącej internetu to chyba nie
A załóż się tongue.gif
Tytuj mojej pracy magisterskiej brzmiał: "Klient obsługi poczty bazujący na natywnych funkcjach języka PHP".

Bibliografia poza linkiem do manuala i kilku artów z sieci przez grzeczność obejmowała "Vademecum".
Z tym, że nie musiałem tego umieszczać.
skowron-line
to moze ja sie podlacze do tego tematu i spytam o jakis wogole sensowny temat pracy
poniewaz ja musze napisac jakas aplikacje i niebardzo wiec co napisac.
czas leci a pomyslow zero...
bede wdzieczny za jakies sugestie
Fuzja
Też chcesz pisać o czymś związanym z php i mysql czy może także inny język wchodzi w grę ?
dr_bonzo
Wypozyczalnia samochodow, albo niesmiertelny sklep internetowy.
Mam ten sam problem co ty biggrin.gif i biore sie za sklep, trzeba sie spieszyc.
skowron-line
Cytat(dr_bonzo @ 27.02.2007, 10:24:12 ) *
Wypozyczalnia samochodow, albo niesmiertelny sklep internetowy.
Mam ten sam problem co ty biggrin.gif i biore sie za sklep, trzeba sie spieszyc.

narazie tez sie zapisalem na sklep intenetowy ale nie chce pisac kolejnego sklepu bo u mnie na roku to kilka osob juz pisze.

@fuzja najlepiej by bylo ale ucze sie JS bo chcem cos w ajaxie pomotac ale to jeszcze troche zanim to opanuje
ale obrone mam dopiero luty/marzec 2008 wiec powinienem zdarzyc

czekam dalej na jakies propozycje

edit
proponuje wydzielic jeden watek w ktorym beda podane tematy prac wraz z krotkimi opisami moze sie przyda dla przyszlych pokolen
athabus
Kiedyś ktoś miał dosyć fajnym moim zdaniem temat (szukał porady tu na forum) : "forum dyskusyjne zoptymalizowane pod dużą liczbę odwiedzających".
Myślę, że to dość ciekawa sprawa jeśli ma się trochę czasu aby się pobawić. Oprócz samego kodowania można przedstawić oprogramowanie do profilowanie i przeprowadzone testy.
Można też pójść np. w useability -> np. temat "nowoczesny interfejs użytkownika z wykorzystaniem technologii ajax" - wiadomo ajax ostatnio jest na topie ;-)
Speedy
Cytat(mike_mech @ 27.02.2007, 09:33:18 ) *
A załóż się tongue.gif
Tytuj mojej pracy magisterskiej brzmiał: "Klient obsługi poczty bazujący na natywnych funkcjach języka PHP".

Bibliografia poza linkiem do manuala i kilku artów z sieci przez grzeczność obejmowała "Vademecum".
Z tym, że nie musiałem tego umieszczać.

Tak z ciekawości zapytam. Jak zrealizowałeś odbieranie maili za pomocą natywnych funkcji php? Z tego co wiem, to np. rozszerzenie IMAP standardowo nie jest wbudowane w jądro php.
skowron-line
Cytat(athabus @ 27.02.2007, 12:19:42 ) *
Można też pójść np. w useability -> np. temat "nowoczesny interfejs użytkownika z wykorzystaniem technologii ajax" - wiadomo ajax ostatnio jest na topie ;-)

no wlasnie myslalem nad czyms takim.

ostatnio obejrzalem taki filmikklik i stwierdzilem ze to moze byc dobre
seaquest
A może na przykład coś do obiegu informacji w firmie...

Dobry przykład firma spedycyjna:
klient -> kurier -> magazyn -> logistyka -> magazyn -> kurier -> klient

Taki prosty schemat może generować kilka, a nawet kilkanaście dokumentów...
Wykrywacz
Albo "Wykorzystanie systemu ekspertowego do budowy sklepu internetowego." Jeżeli już przy sklepach.

Ew. faktycznie coś z systemami do zarządzania, jak napisał seaquest.

Moja inżynierska to Zbudować system wspomagający zarządzanie firmą (moduły: Magazyn, CRM, Komunikacyjny) tyle że w C++
arecki
W sumie to z tego co widze to trochę spada poziom prac dyplomowych. Napisanie samego sklepu internetowego to chyba troszkę zbyt mało jak na pracę dyplomową (chociaż w sumie zależy to od uczelni). Ja pamiętam jak u mnie na roku gość napisał kompilator do C smile.gif. Nie był tak dobry jak gcc ale działał.
Lonas
Temat pracy w sumie juz mam, mianowicie

System informatyczny wspomagający prace Agencji Rozwoju Przedsiębiorczosci w zakresie zarządzania kredytami, oparty o PHP i Mysql.

Nawet spis tresci juz napisalem ;-)
seaquest
Ja bym pisał w C#... Można więcej możliwości wykorzystać: aplikacja dla zwykłego wyjadacza + web services + baza danych ms sql server 2005. Było by to bardzo ciekawe.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.