Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Uczenie się na dobrym przykładzie
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
primo
Przeglądam sobie kod forum phpBB. Czy jest to dobrze zorganizowany kod ? Czy wybrałem dobre źródło do poszerzenia wiedzy na temat rozwiązań stosowanych w php questionmark.gif Generalnie chciałbym uczyć się na jakimś projekcie opartym na OOP, możecie coś polecić questionmark.gif
Seth
W takim razie zle wybrales. phpBB nie jest napisane w calosci obiektowo i ma za przeproszeniem burdel w kodzie.

Jezeli chcesz sie nauczyc z gotowych rozwiazan to proponuje Zend Framework albo Prado.
Sa to rozwiazania wykorzystujace mozliwosci PHP 5 w zakresie OOP i stosujace wiele ciekwych rozwiazan.
primo
Cytat(Seth @ 27.02.2007, 19:20:14 ) *
W takim razie zle wybrales. phpBB nie jest napisane w calosci obiektowo i ma za przeproszeniem burdel w kodzie.

Jezeli chcesz sie nauczyc z gotowych rozwiazan to proponuje Zend Framework albo Prado.
Sa to rozwiazania wykorzystujace mozliwosci PHP 5 w zakresie OOP i stosujace wiele ciekwych rozwiazan.

Z tym, że póki co moje pojęcie php ogranicza się do poziomu phpBB. Po wgłębieniu się w kod, nie wszystko, ale jednak sporo rozumiem.
kwiateusz
jak uz przeglądasz kod forum to lepiej spójrz na ipb lub myBB one maja ładnie zorganizowany kod tyle ze jeszcze w php4 ale obiektowością już tam powiewa... a phpBB ma burdel jak Cie krece jak kiedyś próbowałem coś tam poprawić to mi sie odechciało... z frameworków to owszem Zend z polskich rapide i w tym momencie tyle pomysłów...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.