Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php/html] Zapisanie danych z pola option
Forum PHP.pl > Forum > PHP
insenic
Jak odebrać z formularza wszystkie pola option, nawet te nie zaznaczone? Dobrze by było gdyby dane przyszły w tablicy. Mam pole option, do którego dodaję za pomocą js nowe opcje, lub je usuwam. Jak teraz zrobić to by pola te odebrać przez skrypt po wysłaniu formularza?
kossa
Pola option nie zaznaczone nie są wysyłane. Ale skoro masz na jednej stronie wszystkie pola to możesz mieć je i na kolejnej przecież a z POST sprawdzać któe zostały zaznaczone.

Chyba że nie rozumiem Twojego problemu.

Łukasz
misiek172
przecierz one i tak przejda z formularzem... pomysl JS jest client-side
Dawid-San
a w jaki sposób dodajesz te pola?

zresztą jaki sens jest pobierać te pola która nie są wykorzystywane.....a tak na marginesie...skoro masz je skąd pobrać w jednym miejscu to chyba możesz w ten sam sposób pobrac w drugim?
insenic
Chodzi mi o to, że pola, które są w tym drugim select/option odpowiadają, ułożeniu menu. Można je modyfikować poprzez dodawanie i usuwanie opcji za pomocą js. Nie mogę ich z nikąd pobrać w drugiej stronie, bo pola mogą być dowolnie modyfikowane przez użytkownika.

Może jakoś da się tak zrobić aby button submit przed wysłaniem zaznaczał wszystkie wartości?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.