insenic
1.03.2007, 22:16:05
Jak odebrać z formularza wszystkie pola option, nawet te nie zaznaczone? Dobrze by było gdyby dane przyszły w tablicy. Mam pole option, do którego dodaję za pomocą js nowe opcje, lub je usuwam. Jak teraz zrobić to by pola te odebrać przez skrypt po wysłaniu formularza?
kossa
2.03.2007, 00:39:31
Pola option nie zaznaczone nie są wysyłane. Ale skoro masz na jednej stronie wszystkie pola to możesz mieć je i na kolejnej przecież a z POST sprawdzać któe zostały zaznaczone.
Chyba że nie rozumiem Twojego problemu.
Łukasz
misiek172
2.03.2007, 12:51:54
przecierz one i tak przejda z formularzem... pomysl JS jest client-side
Dawid-San
2.03.2007, 15:35:06
a w jaki sposób dodajesz te pola?
zresztą jaki sens jest pobierać te pola która nie są wykorzystywane.....a tak na marginesie...skoro masz je skąd pobrać w jednym miejscu to chyba możesz w ten sam sposób pobrac w drugim?
insenic
5.03.2007, 21:08:53
Chodzi mi o to, że pola, które są w tym drugim select/option odpowiadają, ułożeniu menu. Można je modyfikować poprzez dodawanie i usuwanie opcji za pomocą js. Nie mogę ich z nikąd pobrać w drugiej stronie, bo pola mogą być dowolnie modyfikowane przez użytkownika.
Może jakoś da się tak zrobić aby button submit przed wysłaniem zaznaczał wszystkie wartości?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.