Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [sql] kodowanie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
grubas
jestem juz troszke rozdrazniony bo mija godzina jak sie z tym mecze, mianowicie mam baze na serwerze online , kodowanie :

System kodowania znaków dla MySQL: UTF-8 Unicode (utf8)
System porównań dla połączenia MySQL: utf8_unicode_ci

tabele tez w utf8_unicode_ci, pola w tabelach utf8_polish_ci

i ok wszystko sie ladnie wyswietla, eksportuje baze do pliku, wlanczam na localhoscie xammpa , te same paramatry kodowania bazy ( sprawdzalem tez na utf8_polish_ci dla tabel i polaczen) importuje wszystko z pliku wlaczam strone i jest wszystko dalej jest fanie sa polskie znaki, wiec teraz trzeba mi to rzucic na jeszcze inny serwer online , wszystko takl samo ustawiam, wszystkie kodowania, importuje i DUPA zamiast pl znakow pytajniki, setki kombinacji probowalem i nic.
webdice
10 minut temu wszedłem na forum czytam nowe posty i już trzeci temat o kodowaniu znaków w MySQL, ja nad kodowaniem męczyłem się dwa dni, poczytałem trochę to forum, resztę znalazłem na google i jakoś się udało, poza tym jeśli zrobisz coś sam więcej sie nauczysz. Poszukaj trochę nic Ci się nie stanie.

Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Kayne
Jeżeli eksportujesz dane - eksportuj do pliku... Ja przynajmniej tak musiałem.

No i oczywiście, jak już wspominał webdicepl - szukaj na forum.
DjKermit
  1. <?php
  2. mysql_query('SET CHARACTER SET utf8');
  3. ?>
Kayne
Również można dać:

1. <?php
  2. mysql_query('SET NAMES utf8');
  3. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.