Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wyświetlanie efektów skryptu podczas ładowania
Forum PHP.pl > Forum > PHP
plesiu
Witam

Czy jest taka możliwość, aby wyświetlić efekty skrytu w php, gdy on się jeszcze ładuje. To znaczy mam kilka funkcji, które łącznie wykonują się około 30 sekund. Czy można po skończeniu każdej z tych funkcji wyświetlić jej efekty, czyli jakieś np komunikaty, które sam zdefinowałem. Przedstawie to jeszcze na schemasie blokowym:
  1. <?php
  2. function a() {
  3. echo 'wykonano';
  4. }
  5. a();
  6. po wykonaniu tej funkcji wyświetli jej efekt i przechodzi do wykonywania następnej
  7.  
  8. function b() {
  9. echo 'coś zrobiłem';
  10. }
  11. b();
  12. po wykonaniu tej funkcji wyświetli jej efekt i przechodzi do wykonywania następnej
  13. .
  14. .
  15. .
  16. .
  17. function n() {
  18. echo 'kolejny efekt';
  19. }
  20. n();
  21. po wykonaniu tej funkcji wyświetli jej efekt i przechodzi do wykonywania następnej
  22. ?>

Wiem, że do takich rzeczy służy javascript, więc prosze o nie udzielanie takich odpowiedzi.
Prosze o pomoc i z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi.
thornag
flush(); i reszta z rodziny ob_costam smile.gif
plesiu
Wszystko fajnie, ale jak zwykle jest ale. Nie jestem mistrzem php jak również mistrzem angielskiego. Próbowałem z tym walczyć, ale nic mi nie wyszło. Czy jest opcja podania jakiegoś malutkiego przykładziku??

dobra dałem se rady, sorry za problemy smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.