Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Automatyczne tworzenie nowej strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
McGoo123
Witam,
Chciałbym zrobić cos takiego : Pierwsza strona była by strona która miałaby dwa pola FORM, w które wprowadzało by się różne dane (to nie jest istotne jakie). Te dane były by przesyłane do następnej strony na której zatwierdzało by sie wprowadzone informacje lub nie ... A po zatwierdzeniu tych danych każdorazowo tworzyła by się nowa strona... z wprowadzonymi danymi wcześniej ... Zwykła HTML-owa stronka, która była by wrzucana do odpowiedniego katalogu... Czy da sie zrobić cos takiego questionmark.gif? aarambo.gif Wiem jak przesłać te dane miedzy stronami, niestety nie mam pojęcia jak stworzyć nową stronę każdorazowo po zatwierdzeniu. A no i oczywiście problem jest tez z tym jeśli dane z pierwszej strony chciało by sie zmienić będąc na stronie drugiej. Dając powrót dane uprzednio wprowadzone kasują się... Możecie mnie chociaż nakierować na jakiś pomysł rozwiązania tego problemu questionmark.gif Jestem początkujący i nie bardzo wiem jak się do tego zabrać .... Z góry dzięki za wszelkie przejawy zainteresowania moim problemem. smile.gif
kriqs
witam

funkcje:
file_get_contents();
file_put_contents();

poczytaj o GET , POST . moze o str_replace() co tam jeszcze to chyba tyle a teraz schemat

FORM -> ZATWIERDZENIE -> dodanie strony
-> BRAK ZATWIERDZENIA -> FORM

zatwierdzenie to bierzesz sobie hidenki i przesylasz tam tresc czy cos takiego ale lepjej zatwierdzac przez javascript niz przez kolejny form smile.gif. poczytaj o tym i napisz jak bedziesz mial jakis problem
McGoo123
Thx za poradę ... juz szukam co i jak :-)

P.S Jeśli ktoś ma cos do dodania to chętnie wysłucham :-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.