Mam drobny problem, a raczej nie wiem jak takie coś napisać.
A więc mam kod:
<?php $zapytanie = "SELECT * FROM typertypowanie WHERE sezon='$sezon' ORDER BY 'id' DESC"; { $date = "".$wiersz['godz']."".$wiersz['data'].""; if ($today==--$date) { } else { echo ' <tr> <td width="100" height="1" valign="top"><center><font class="text"><b>'.$wiersz['data'].'</b></font></center></td> <td width="1" height="1" valign="top" bgcolor="#CCCCCC"></td> <td width="220" height="1" valign="top"><center><font class="text"><b>'.$wiersz['mecz'].'</b></font></center></td> <td width="1" height="1" valign="top" bgcolor="#CCCCCC"></td> <td width="100" height="1" valign="top"><center><font class="text"><b>typuj</b></font></center></td> </tr>'; } } ?>
A więc zmienna $today wyświetla aktualną godzinę (np. 09:37) i datę (np. 07.03.2007).
Zmienna $date pokazuje godzinę i datę w takim samym formacie jak powyżej, jednak te dane są pobierane z bazy danych. I tutaj czyna się problem.
Chodzi mi o to aby treść "aa" pokazywała się w tedy kiedy zmienna $today jest równa $date (to już mam) i w tedy kiedy zmienna $today jest większa od $date. Czyli mówiąc inaczej treść "aa" ma wyświetlić się w tedy kiedy aktualny godzina i data odpowiada zaplanowanej lub kiedy aktualna godzina i data jest większa od ustalonej (ustalona godzina już się odbyła i nie jest brana pod uwagę). Prosze o pomoc w tedy banalnej sprawie. Wiem, ze to można jakoś prosto rozwiązać ale zapomniałem jak.