Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html]Jak przystosować stronę do różnych roździelczości?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
robert-0627
Witam własnie zauważyłęm na strone któa nie dawno zaczełem robić ,że gdy wysąłem koledze linka żeby się pochwalić on mi powiedział że jedena tabellak jest nad drógą itp.Zmieniłem roździelczość na taką jaką on ma i miał racje.Jak mam zrobić żeby ta strona na każdej roździelczości normalnie wyglądała ?
Dokładnie to są "div" które tak sie mieszają.
remik09
zapewne masz ustawiona dlugosc wszystkich divow w %, zmien wszystko na pixele i powinno pomoc ale wtedy przystosujesz to pod jedna rozdzielczosc
woj_tas
Może to ci pomoże:
http://riddle.jogger.pl/2006/11/16/menu-o-...resci-w-kodzie/

a najlepiej jakbyś podał url do strony.... smile.gif
robert-0627
http://85.219.216.212/robert/inde.php

to jest mój serwer także nie jak mnie nie ma to nie działa jak ktoś chce zobaczyć to jutro będę między 15 a 19 napewno.I dzisiaj do 23.Zapraszam i proszę o poradę.To jest narazie szkic strony.
woj_tas
Wersja pierwsza (jeżeli zależy ci na tym aby strona byla rozciagnieta na całą przeglądarkę)

1. <div id="calosc">
  2. <div id="gora">
  3. </div>
  4.  
  5. <div id="lewa">
  6. </div>
  7.  
  8. <div id="prawa">
  9. </div>
  10.  
  11. <div id="srodek">
  12. </div>
  13. </div>

1. #gora {height:100px; clear:both; background:#F44;}
  2. #calosc {min-height:600px; }
  3. #lewa {float:left; min-height:100px; width:200px; background:#F22; margin-right:10px;}
  4. #prawa {float:right; min-height:100px; width:200px; background:#F99; margin-left:10px;}
  5. #srodek {min-height:500px; }

i druga wersja (wszystkie szerokości divow są na stałe)

1. <div id="calosc">
  2. <div id="gora">
  3. </div>
  4.  
  5. <div id="lewa">
  6. </div>
  7. <div id="srodek">
  8. </div>
  9. <div id="prawa">
  10. </div>

1. #gora {height:100px; clear:both; background:#F44;}
  2. #calosc {min-height:600px; width:800px; margin:0 auto; }
  3. #lewa {float:left; min-height:100px; width:150px; background:#F22; }
  4. #prawa {float:right; min-height:100px; width:150px; background:#F99;}
  5. #srodek {padding:10px; text-align:justify; float:left; width:480px; background:#F33; min-height:600px;}
skowron-line
Cytat(remik09 @ 7.03.2007, 17:36:55 ) *
zapewne masz ustawiona dlugosc wszystkich divow w %, zmien wszystko na pixele i powinno pomoc ale wtedy przystosujesz to pod jedna rozdzielczosc

no to chyba jezeli chce zeby byla pod kazda rozdzzielczosc to powinien ustawic w procentach a nie pikselach

przeczytaj dokladnie co kolega chce zrobic
robert-0627
Też wydaje mi się że powinno być tak jak skowron mówi.
Jeśli mam monitor np.100metrowy i ustawie te 100px i to będzie zajmowało cały ekran
to w monitorze 10 metrowym te 100px będzie zajmowało dużo mniej ?Mam racje ?A w procentach to będzie wykorzystywało 100m 100% 10 m 100% i to samo będzie ?.Mam nadzieje że moja teoria ma racje .
skowron-line
Kod
Mam nadzieje że moja teoria ma racje

no raczej

procent to procent bedzie sie div skurczal do 30% danej rozdzielczosci a jak ustawisz .px to bedzie na stale i bedzie ci sie je**c
robert-0627
A tak w ogóle to nie wiem jak do tego flashbutton przypiąć jakiś link że pokliknięciu mi tam wejdzie .Ale to poźniej najpierw muszę pierwszą sprawę rozwiązać.

PRZEROBIŁEM na procenty jednak to i tak nic nie dało ;/.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.