Witajcie. Mam pewien problem. Otóż napisałem sobie skrypt który wyświetla artykuły. Wszystko działa pięknie tylko jak np. w tym artykule zamieszczę kod php a w nim oczywiście jest echo to wykonuje się to co jest w tym echo zawarte! w jednym z artykułów miałem formularz i był on wyświetlany właśnie w echo :/ Chcę uniknąć takiej sytuacji ale nie wiem jak sobie z tym poradzić...
Próbowałem to zrobić za pomocą highlight_string($row['tresc']) i to zadziałało heh ale co z tego, że pokazywało kod HTML (nawet BR było pokazywane). Bardzo proszę o pomoc...
Oto kod art.php
<?php
require('config.php'); /*dolacz plik config.php i polacz sie z baza (ponizej) */
@mysql_connect($host, $user, $pass) or
die ('Nie można połączyć się z bazą danych!');
$IP=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$SQL='SELECT COUNT(*) FROM ip WHERE IP=''.$IP.''';
$Ban=$Result[0];
if($Ban<>0)
{
echo 'Zostales zbanowany!'; }
$wybor=mysql_query('SELECT * FROM artykuly ORDER BY id DESC');
require('function.php'); /*dolacz plik*/
if (isset($_GET['id'])) /*wyswietla konkretny artykul*/ {
$wyswietl=mysql_query('SELECT tytul,tresc,opis,autor FROM artykuly WHERE id='.$_GET['id'].';'); echo '<font size="+1">'.$row['tytul'].'</font><br /><br />'; echo ''.Odbezpiecz
($row['opis']).'<br /><br />'; echo ''.Odbezpiecz
($row['tresc']).'<br /><br />'; echo 'Autor: '.Odbezpiecz
($row['autor']).'<br /><br />'; }
else{
{
$id=$row['id'];
echo '<a href="index.php?strona=art&id='.$id.'"><font size="+1">'.$row['tytul'].'</a></font><br /><br />'; echo ''.$row['opis'].'<br /><br />'; echo 'Dodano: '.$row['data'].', Dodał: '.$row['autor'].'<br /><br /><br /><br />'; }
}
?>